Overdose-t három hete patkolták, ami után érzékennyé vált a patája. Ebben önmagában nincsen semmi rendkívüli, ám nem szokott ilyen sokáig húzódni. A milánói versenyt is emiatt mondtátok le.

Miután láttuk, hogy nem javul az állapota, a múlt héten az állatorvosa levette a patkóját, és az ott lévő gyulladt tályogot megnyitotta, kitisztította az abban lévő gennyes folyadékot. Sajnos ez a tályog a hordozószél környékén jelentkezett, így erős fájdalmat okozott neki.

Ezért kímélte a lábát, ezért nem ment tisztán, ez okozta az érzékenységet. Utána egy-két nappal vártuk, hogy a patája megnyugszik, de a jelek szerint még nem tisztult ki teljesen, mert még mindig mutatja, hogy érzékeny a lába.

Mi a kezelés további menete?

Ma érkezik Angliából Stuart Packham, Overdose állandó patkolókovácsa, aki a tályog végső kitisztítását és eltávolítását végzi majd. Dózi állatorvosa kétségkívül szakavatottabb, de kovácsa nagy rutinnal rendelkezik ennek a műveletnek az elvégzésében, és szerencsére rá is ért eljönni.

Mit tudni a patájáról, lévén ez a lába komoly sérülésből épült fel.

A röntgenfelvétel szerint a pataszerkezete homogén, a patacsont elhelyezkedése az elvárásnak megfelelő, a talp és az oldalsó részek is párhuzamosan állnak. Ez a gyulladás elég gyakori a versenylovaknál, az okát nem lehet egyértelműen meghatározni. Miután ez az állapot megszűnik, a ló rövid időn belül terhelhetővé válik.

Más versenylovak esetében elég gyakori, hogy egy ilyen tályog kifakadása vagy kitisztítása után egy-két nappal már teljes értékű munkát végeznek. Tekintettel Overdose korábbi sérülésére, az ő estében nem látjuk célszerűnek, hogy a szezonból hátra lévő picike időben olyan terhelést kapjon, amilyennel egy verseny jár.

Akkor ugrik a november 14-i római futás?

Elővigyázatosságból úgy döntöttünk, hogy idén már nem tesszük ki Overdose-t komolyabb terhelésnek, inkább vonuljon téli pihenőre.

Forrás: PannoniaOverdose.hu