Nagyon fáj a szívünk, de jelen állás szerint nem lehetett a párizsi versenyt felelősségteljesen bevállalni, ezért töröltük a vasárnapi futamból.

Legutóbb tíz napja beszéltünk, és már akkor világossá tetted, hogy Overdose pihenője hosszabbra nyúlt a Baden-Baden-i versenyt követően, mint amire a korábbi tapasztalatok alapján számítani lehetett.

Valóban ez húzta keresztül az előzetes terveket. Ha minden rendben lett volna, akkor futhatott volna Párizsban, de meg kellett adni számára a regenerálódáshoz szükséges időt.

Ezt nem lehet előre eltervezni, csak a viselkedéséből és az általa mutatott jelekből lehet kikövetkeztetni, hogy mikor áll készen az újabb versenyt megelőző munkákra.

Ez a pillanat el is érkezett, a múlt hét óta ismét versenyre készül, de nem Párizsra, mert Baden-Baden után már kifutottunk az időből.

A szezonból már nincs sok hátra...

Más októberi versenyt kerestünk neki, és legnagyobb valószínűséggel az október 17-i milánói Group-3-as, 1000 méteres Premio Omenoni jöhet számításba, amire már neveztük is. Az indulásáról természetesen csak később, a versenyhez közeledve, a ló akkori állapotának ismeretében döntünk majd.

Az igazi munkát Overdose a múlt héten kezdte, hol tart most?

Azóta is folyamatosan, jó kedvvel dolgozik. A jövő hét végén kell döntenünk a milánói indulásról. Ma ismét újrapatkolja az első lábait angol kovácsa, Stuart Packham. Reméljük, hogy az ilyenkor megszokott pataérzékenysége nem nyúlik hosszabbra egy-két napnál.

Ha a patkolás nem fog ennél hosszabb leállást követelni, akkor a hátralévő idő alatt tartható a felkészítésének üteme, és felelősséggel lehet vállalni a milánói futamot.

Forrás: PannoniaOverdose.hu