Az utazás

2011.05.13. - Alag-Pozsony

Azért döntöttek e mellett, mert a kamionban korábban ideges volt, kaparta a padlót. Az egyetlen dolog, amire szállítóinak ügyelniük kell, hogy ne menjenek 100 km/h alá, mert azt Overdose nem szereti.

Győrben azonban elromlott a lószállítót vontató autó sebváltója, és mivel a szakszervíz ugyan tudott volna csereautót biztosítani, de annak nem volt megfelelő vonóhorga, így a késedelem miatt lefújták a mai etapot. Vissza azonban nem fordultak, hanem érte ment trénere, Jozef Roszival, és az ő autójával szállították tovább Pozsonyba, a versenypályára.

Abban az istállóban szállásolták el, amiben ottani versenyei előtt minden alkalommal, így a mai éjszakát ismerős környezetben fogja tölteni. A csapat a tervek szerint holnap a kölni lóversenypályáig utazik, ott töltik az éjszakát, és csak vasárnap kelnek át a csatornán.

Az egy napos késedelem nem jelent fárasztóbb utazást Overdose számára, talán jobb is, hogy kettő helyett három etapban teljesítik az utat, így ugyanis ezeken a napokon többet pihen, többet áll istállóban. Mikóczy Zoltán csak annyit fűzött a mai napon történtekhez, hogy „Áh! Péntek tizenharmadika...”

2011.05.14. - Pozsony-Köln

A tegnapi izgalmakat követően ma már minden a terv szerint alakult, reggel nyolc órakor gördült ki a lószállító a pozsonyi lóversenypályáról. Útközben kétóránként pihenőt tartottak, a harmadik megállóban kapott Overdose inni, a továbbindulással pedig megvárták, amíg néhány dekával könnyebben folytathatják az utat. Ezeket azért kell pontosan tartani, mert az utazás alatt a ló állva tart ellen a kanyaroknak, és ugyan nem száll ki, de ez a kis szünet is elég arra, hogy kicsit kipihenje magát.

A csapat este fél hétkor érkezett meg a kölni pályára, Overdose otthonosan érezte magát, kicsit ismerkedett a boxával, majd fél órát sétált, hogy átmozgassa tagjait a több, mint 900 kilométeres út után. A csapat a PannoniaOverdose.hu-n keresztül is köszönetét fejezi ki Böröcz Józsefnek, a Német Galoppdirektórium tagjának, közbenjárásáért az elsőrangú ellátásért, amiben Overdose részesül.

2011.05.15. - Köln-Calais-Pulborough

A kora reggeli etetést követően reggel nyolc órakor gördült ki a lószállító a kölni versenypályáról, ahol aki csak jelen volt, elbúcsúzott Overdose-tól, Benedikt Faßbender pályaigazgató is tiszteletét tette.

A csapat fél kettőkor érkezett meg a Calais-i kikötőbe. Ott már egy tágasabb kamion várta Overdose-t, a csatornán ugyanis gyakori az erős hullámzás, ezért fontos, hogy a tengeren szállított lovak meg tudjanak maguk körül fordulni. Az utánfutós lószállítóban ezt nem tehette volna meg.

A komp három órakor indult el velük, és két óra alatt, nyugodt vízen ért Angliába, ahol az útjuk először a Folkestone-i Versenypályára vezetett. Itt Overdose visszaszállt utánfutójába, majd újabb két és fél órás utazást követően megérkezett angliai bázisára, a Pulborough-i tréningközpontba.

Két éve már töltött itt néhány hónapot, most egy másik, tágasabb, elkülönített istálló várta. Megvacsorázott, és sétált is fél órát. Mikóczy Zoltán szerint jó a kedélye, az utazást is jól viselte, amihez minden bizonnyal hozzájárult az a kiemelt figyelem, amiben Kölnben részesítették őket, amiért ismételten kifejezi az egész csapat köszönetét.

Ha tehát úgy vesszük, Overdose e három nap alatt két tréningközpontban (Alag, Pulborough) és három lóversenypályán (Pozsony, Köln, Folkstone) járt.

2011.05.16. - Pulborough

Overdose ma új hátsó patkókat kapott, a napját pihenéssel töltötte.

A tréningtelep reggel 5-kor ébred, a lovak megreggeliznek, és délre már mindannyijukkal elvégzik a napi munkát. Délre összetakarítanak, a lovak megkapják ebédjüket, majd délután négyig „csendespihenő” következik, amit olyan komolyan vesznek, hogy még a lova mai napjáról a PannoniaOverdose.hu-nak telefonon beszámoló Mikóczy Zoltánra is rászóltak.

Overdose ma pihenéssel, relaxálással töltötte a délelőtt java részét, egy szűk órát sétált, majd kicsit legelészett. Megvizsgálta az a helyi állatorvos, az Új-Zélandi Rob Van Pelt is, aki két éve már kezelte.

Mindent rendben talált, elégedett volt a ló állapotával, és elismerően nyilatkozott Overdose kondíciójáról. Stuart Packham patkolókovács ellenőrizte a patkóit, és miután a hátsókat kicsit kopottnak találta, lecserélte azokat újakra, de a kényesebb elülsőkhöz nem kellett hozzányúlnia.

A menedzsment ezt követően a tréningtelep vezetőjével, Amanda Perrett trénerrel egyeztette a következő napokra tervezett munkákat.

Forrás: PannoniaOverdose.hu