2021. június 14. hétfő. Ma Árész és Marengo névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6310 patkó) | Top 10 »

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Hiba
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 2090
Kérdések

Ilyen az én lovam!

Kérdező:
Lovas
Kérdés időpontja:
2009.07.29 17:31

A kérdés bővebben

Ilyen az én lovam!
Tetszett? Oszd meg:

Hozzászólások  

#15  PetrillaRékaÉdua

2018-01-14 16:52

Nekünk 2 lovunk van,azért írok többesszámban, mert az egyik az enyém, a másik az apáé.

Az enyém egy 142 cm marmagasságú mosott sárga 10 éves kanca. Hucul és hafflingi van benne, de ki tudja hogy még mi.
Egy nagyon kedves, bújós, nem ijedős paci, de a póni vér pezseg benne.
Folyton megy ( gyorsan), nagyon jól izmolt fara van, és a versenyszelleme , hát az van neki! Mindig csak Ő mehet elől, vágtába amikor meg akarja valaki előzni, akkor még gyorsabban, gyorsabban, nem engedné, ha ott esne össze se!
Mindent enged,a hasa alatt is át szoktam bújni, annyi, hogy amikor jó kedve van, akkor vágtába bakkol, de akkor is csak kisebbeket.
Futószáron is megy, de nekem és neki is együtt kell tanulnunk, mert én is, (nem azt mondom, nem vagyok kezdő, de ehhez a lóhoz külön meg kell tanulni lovagolni. ) és ő is korlátozott ismeret anyagot tudunk. Néha nem érti, hogy miért kérem ezt, vagy hogy mit szeretnék ezzel neki mondani, mit csináljon. De egy cseppnyi rosszindulat sincs benne!

A vágtája a kis rövid lábaitól kicsit rázós, de nagyon szeretem, és nem tudom mit tennék, ha elmenne. :(

Az előző helyen egy kicsi karámban volt, aminek a fele fedett volt, és korlátlan szénát evett, és sok szemes kukoricát,ezért amikor elhoztuk kicsit dagi volt, de mostanra lefogyott az átlagos értékre.
Az előző helyen is nagyon szerették, de nem volt dolgoztatva, így amikor lábon hazahoztuk tiszavasváriból akkor kis híján haza vízisíeltünk 40 km-t, mert ment mint a gőzmozdony. 1. Nem mozgott
2. Előtte 1 nappal vitték el a csikóját.

+2

#14  lovak

2009-12-27 17:41

Nekem 4 pacim van de én most a kedvencről fogok írni…
Johnynak hívják 9 éves kisbéri félvér herélt aki afféle megmentett lovacska.Szegénnyel nagyon nagyon rosszul bántak elötte de most már mindene megvan ami kell és boldog.Kivéve ha valaki más is fel akar rá ülni ..De nem érdekel Ő az én kis drágaságom és ha nem akarja ,hogy más is ráüljön akkor nem ül rá senki más.Nagyon okos ló és van neki egy saját jelleme és ez miatt is nagyon szeretem.Mindig tudja ,hogy mit akar..vagy mit nem akar..például egyszer a körkarámban szabadugróztunk és megunta ezért nem ugrotta át az akadályt hanem szépen legugolt és átmászott alatta ..persze én ezt nem találtam annyira viccesnek mint ő aki szinte kiröhögött…
Ilyen az én lovacskám

+3

#13  Arika

2009-12-25 20:31

Jelenleg két és fél lovam van,mert a csikót nem vehetem egy egész lónak. Scirocco, ő egy paint-arab félvér mén, fekete-tarka, most 18 éves, 12 éve van velem, a gondolatomat is tudja, és nincs olyan feladat, amit meg ne csinálna a kedvemért. A világon semmitől nem fél, mehetek vele forgalomban, tűzön-vízen keresztül, mindehhez nagyon gyors, a 12 év alatt még nem találkoztunk lóval, ami lehagyta volna. Amikor megvettem, voltak köztünk nézeteltérések, aztán nagyon jó barátok lettünk. Ővele tanítom a kezdőket. Manci Aura, ő egy Aldato-származék kanca, 6 éve vettem, most februárban lesz 20 éves. Ő kicsit hisztis természetű,de nem rosszindulatú egyáltalán, meg lehet vele találni a hangot, csak szépen kell kérni. Olyan, mint egy csikó, nagyon szeret menni és néha direkt ijedezik, de csak játszik, nem lehet róla leesni. És végül Arizona, ő Scirocconak és egy fekete lipicai kancának a lánya, most 21 hónapos, pej-tarka kancacsikó. 4 hónapos volt, mikor meghalt az anyja, akármelyik lovammal megyek lovagolni, jön utánunk, utálja az istállót.Nagyon könnyen tanul,apjától örökölte az intelligenciájá t, a jó idegrendszerét és a gyorsaságát, már szépen dolgozik futószáron, viszi a hátán a nyerget. Alig várom, hogy ráüljek, de az még másfél év.

+2

#12  Cety00

2009-12-23 22:03

Egy 7 éves pej kisbéri félvér kancám van kb. 170 cm magas és igazi szépség dús, hosszú sörénnyel kedves pofival.
3 hónapja az enyém így még nem állíthatok róla 100 %-kal mindent de nagyon meg vagyok elédegve vele.. Hobby célra használom főleg terepen járunk más lovasokkal együtt.
Normális paci, nincs vele gond de jó figyelni rá, mert ha határozatlan vagyok csinálja a saját dolgát. Eleven paci nagyon jó lovagolni.

+2

#11  Kisberip

2009-12-23 18:16

Két lovam van:

Al-Siddiq Villám
Ő egy 2004-es születésű deres picike arab félvér herélt. 2005 január óta van velem. Eléggé összenőttünk, hiszen még választási korú csikó volt mikor hozzámkerült. Más lovakkal elég jól kijön. Szereti próbára tenni a lovasait, de egy haláli jófej ló. Távlovas versenyeken szeretnénk eredményesen indulni.

Fernando Vénusz
2005-ös születésű hisztis kisbéri pej kanca. Fernando Farsang az apja, Akitos rita az anyja. Nagyon tehetséges ló. 2007-ben került hozzám. Nagyon rossz körülmények között tartották, 2,5 évesen már vemhes volt. Minden hasznos ki akartak húzni belőle, ütötték-verték. Bár ez gondolom nem ismeretlen probléma… Sokáig tartott hozzászoktatni az emberekhez, de mára már rá sem lehet ismerni. Idén kezdtem el a belovaglását, ami nem éppen zökkenőmentes

+2

#10  klaudia16

2009-08-19 14:59

Nekem 20 éves kisbéri kancám van. Sárga ,fején hóka orrfolttal. Nagyon jóindulatú szelíd, imádja a gyerekeket, és nagyon vigyáz is rájuk :) Kocsiba és háton is kiváló ló. Szeret hemperegni munka után, és mindig a hasa az első de nem követelőzik érte, de mindent megenne azért

+2

#9  guzmi12

2009-08-19 12:25

Nekem két lovam van!!!!
Egy Shagya arab csödöröm akit Dacónak hivnak!!
Ö egy pajkoss 7 éves csödör!!!
Szeret hempergözni és szeret barátaival váktázni!!!
Az díjugratás akedvenc sportága!!!
Van egy Paint horse az ő neve Molli!
Ö 8 éves kanca!!!
Dacóval elválaszthatatl anok!!!
Mindenhova eggyüt menek!!

3 éve vanak velem!!!

+1

#8  Lovas

2009-08-19 08:39

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat , várom a többit is!!!:)

+2

#7  mara1993

2009-08-19 00:02

a neve MARA,
magának való kissé mufurc de akiket a szivébe zár azokkal nagyon kedves.
15 éves, 163cm magas pej kanca.
alfa kanca vagyis kissé főnökösködö de 1-2 barátjával nagyon jóban van

+2

#6  vucskics.kata

2009-08-07 22:44

Az én lovam a Bodza egy 4 éves sötétpej herélt, kb. 175 cm magas. Apai oldalon tisztavérű oldenburgi (Linkel-Landor S * Grana Grescente), anyai oldalon magyar félvér. Díjlovaglásra és díjugratásra is alkalmas. Érdekesség, hogy apai féltestvére Aranykapu Lycosnak (Landor S * Dianaroos). Amúgy nem egy kedves dédelgetős ló, ha kaját viszek vagy a nyerget akkor mehetek hozzá, de ha pucolni vagy csak simogatni szeretném akkor sértődött képpel félre vonul, de én épp így szeretem!

Szólj hozzá!

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be.