2021. május 13. csütörtök. Ma Brüsszel, Camillus, Frodó, Mercur és Szerencsefia névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6310 patkó) | Top 10 »

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Kérdések

Futószárazás

Kérdés időpontja:
2016.12.04 11:05

A kérdés bővebben

Mikor a ponimat akarom futószárazni akkor szembe fordul velem és egy kis noszogatás után indul el pedig nem most keztük el de ha elindul is akkor egy kis idő után megint megáll.Miért csinálja?

Köszi előre is a segitséget!

 

Tetszett? Oszd meg:

Hozzászólások  

#3  balanzit

2016-12-31 11:10

köszi

+1

#2  Arika

2016-12-30 18:21

Persze, hogy csatlakozni akar mert akkor nem kell semmit csinálni csak lazsálni, ti csatlakozásnak hívjátok, én LUSTASÁGnak! Ezért találták ki a futószáras ostort! A nagy "csatlakoztatott lovak" biztosan nem fognak a gazda után ügetni vagy vágtatni, ha az elkezd előttük rohanni, a "csatlakozás" csak jó ok a lustálkodásra! Érdekes módon az én lovaim közül egy se volt soha körkarámozva vagy csatlakoztatva, mégis mindegyik jött utánam, de nem csak a lassú baktatás szintjéig! Ha futok, a ló üget utánam, ha lemarad, vágtat, ha megállok, ő is megáll. Volt egy lipicai csikóm, amit úgy jártattam, hogy mentem az erdőre biciklivel, ő meg utánam, ha megállt legelni, utánam vágtatott, hogy ne maradjon nagyon le, persze elnyargalt mellettem, de ha eltávolodott, megfordult, visszaügetett hozzám. Soha a büdös életben nem tanítottam ilyesmit neki! Ez a ló alaptermészete, ha engedik kibontakozni az egyéniségét, akkor tudja és nem kell külön tanítani.
A te lusta lovacskádat pedig tessék az ostorral noszogatni, ha "önhatalmúlag" megáll és nem azt csinálja, amit akarsz, azért büntetés jár!

+1

#1  Anonymus

2016-12-19 19:50

Szerbusz! Egyszerű a válasz! Azért fordul veled szembe mert csatlakozni akar… legalábbis eleinte biztos azt akarta… gondolom, most már csak azért áll meg, feléd fordulás nélkül, mert LUSTA. Legalábbis ez az én véleményem! Olvass utána Monty Roberts módszerének a "csatlakozásnak"!

Szólj hozzá!

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be.