2021. június 14. hétfő. Ma Árész és Marengo névnapja van.
Legtöbb patkója van: mersi lady (6310 patkó) | Top 10 »

 • VAGY

  belépés a fiókoddal:


 • VAGY

  regisztrálj az oldalon:
  *
  *
  Honey Potter:
  E-mail:
  *
  *
  *
  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Kérdések

Hogyan folytassam a lovam belovaglását?

Kérdező:
erdeibogi
Kérdés időpontja:
2017.12.10 18:12

A kérdés bővebben

A lovat elkezdték belovagolni az előző gazdájánál és ott lovassal a hátán szépen megy , viszont csak szóra dolgozik ezért a csizmát sem ismeri! futószáron egy kicsit nyögve-nyelősen üget! Szóra lovas nélkül megy! Szerintetek hogyan folytassam? A ló (3 és fél éves)

Tetszett? Oszd meg:

Hozzászólások  

+1

#2  Léncsi-08

2018-07-22 16:21

Ez így van! Egyszere a vezényszó, csizma és testsúlysegítsé g. Idővel megtanulja mi miért történik, és hidd el nagyon jól fog reagálni a csizmasegítségr e egy kis idő után, csak Türelem, és kitartás kell hozzá.

+1

#1  Arika

2018-01-07 01:28

Ne ijedj meg, minden belovaglás így kezdődik, hogy először a szavakat tanulja meg a ló! A te feladatod, hogy megtanítsad neki a többit! Futószárazd kicsit, majd ülj fel rá, és add a segítséget, ahogy haladni akarsz, közben mondd is neki! Pl.ha ügetni akarsz, indítsd testsúllyal, csizmával és közben mondogasd "Üget!" vagy "Ügetés!", ahogy futószáron szoktad. Idővel megtanulja, hogy melyik segítség melyik vezényszót jelenti. Csak kitartás, türelem! Tudod, a csikónál örülni kell, hogy nem akar földhözvágni és előre megy, nem hátra, a többit majd megtanulja szép lassan,

Szólj hozzá!

Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be.