EQUIMINS TERMÉK KÉP – LÉGÚTI KIEGÉSZÍTŐK

Induló cikksorozatunkban végigkalauzoljuk Önöket az Equimins termékcsaládokon, rövid áttekintést adva az egyes termékekről.

A lovak légzőrendszere érzékeny, ezért a fertőzésektől az allergián át az anatómiai deformitásig számos okból adódhatnak problémák. Ezek közül vannak, amelyek nem igényelnek orvosi beavatkozást, mások viszont akár életveszélyesek is lehetnek a ló számára. Több légúti probléma eredményez köhögést, orrváladékot vagy légzészavart. Ha ezt tapasztalja, mindig érdemes állatorvosa tanácsát kikérni. Míg a fizikai sérülések azonnal észrevehetők, a légúti problémák tünetei sokszor nehezen érzékelhetők, főleg még a korai szakaszban. Mégis a légzőszervi betegségek már akkor is nagy hatással vannak a lovak általános közérzetére és teljesítményére.

Az Equimins mindig nagy figyelmet fordít arra, hogy természetes alapanyagokból kiváló minőségű hatékony kiegészítőkkel segítse a lovak egészségének megőrzését.

Az Air Way légúttisztító gyógynövények keveréke, tíz különféle szárított gyógynövényből áll (igazi édesgyökér, orvosi ziliz, ánizs, fokhagyma pehely, ginkgo, martilapu, útifű, csalán, amerikai aranyvessző és menta), mindegyik elismert a légzőszerve gyakorolt hatásukról, és fenntartja a tüdő szövetének épségét.

Air Way légúttisztító gyógynövények keveréke
Air Way légúttisztító gyógynövények keveréke

Az Air-Way légzéskönnyítő oldat összetétele kissé eltér a szárított keveréktől, de ez a termék is gyógynövényekből készült tinktúra, amely segít fenntartani a lovak egészséges légzőrendszerét. Idült tüdőtágulatban, kehességben (COPD) szenvedő lovaknak is ajánlott.

Air-Way légzéskönnyítő oldat
Air-Way légzéskönnyítő oldat

A köhögésoldó szirup, az Air Power Booster nyálkaoldó hatású, mézet, alma-ecetet, aloé verát, mentolt, eukaliptusz olajat és koncentrált citromlevet tartalmaz a légzőszervek megnyugtatására. Megbízható készítmény, amely segít a köhögés csillapításában és a légutak tisztításában.

Air Power Booster nyálkaoldó hatású szirup
Air Power Booster nyálkaoldó hatású szirup

A "Tiszta légzés" Clear Breather légúti kiegészítő a hajszálereket tágítja, orrvérzéses tünetek esetén is ajánlott. Tartalmaz MSM-et (metil szulfonil metán), amely a tüdő szöveteinek fontos biológiai kénforrása, valamint aszkorbinsavat (C-vitamin) és Hesperidint, amely természetes bioflavonoid és a hajszálerek rugalmasságát fokozza, valamint gyulladáscsökkentő hatású. Kellemes ízű kiegészítő a tüdő működésének támogatására, mivel jobb vérkeringésben hatékonyabban tud nyákot oldani és tisztítja a légutakat.  A hajszálereket tágítja, orrvérzéses tünetek esetén is ajánlott.

Clear Breather légúti kiegészítő
Clear Breather légúti kiegészítő

A Garlic and Parsley oil fokhagyma és petrezselyem olaj keveréke. A fokhagyma támogatja az ér- és légzőrendszert, a petrezselyemolaj flavanoidokat tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásúak.

Legújabb termékünk a Respiratory Formula légzéskönnyítő oldat a por és pollen allergiás lovak számára készült. Erős és hatékony gyógynövényi oldat a légzőrendszer immunitásának erősítésére és a tüdő működésének támogatására.  Az alkotórészek fontos természetes antioxidánsokat, gyógynövényi hatóanyagokat, és C-vitamint tartalmaznak, mindezt a lovak által kedvelt ízben. Az oldat alkalmazását már a pollen szezon beköszönte előtt kb. 2-3 héttel kezdje meg. Amennyiben lova por allergiás, akkor folyamatos etetését javasoljuk.

Respiratory Formula légzéskönnyítő oldat
Respiratory Formula légzéskönnyítő oldat

Amennyiben nem tudna választani, hogy az Ön lovának melyik is lenne a legmegfelelőbb egy adott problémára a fenti termékek közül, kérdezze állatorvosát vagy hívjon bennünket!

Elérhetőség:

Honlap: www.equimins.hu vagy www.lovitamin.hu
Telefon: 06-30-979-65-78
Termékfelelős: Möhöly Christa