A Nemzetközi Lovas Szövetség által szervezett 104 éve fennálló Nemzetek Díja nemrégiben a Furusiyya néven született újjá, amelynek keretében a világ legjobb díjugrató nemzetei mérik össze tudásukat.

Az Európában, a Közel-Keleten, illetve Észak- és Közép-Amerikában megrendezett, 22 állomásból álló versenysorozat győztesei közül kikerülő legjobb 18 csapat részt vehet a 2013. szeptember 26. és 29. között megrendezett barcelonai FEI Furusiyya Nemzetek Díja Döntőn.

A döntő helyszíne az 1992-es olimpiai játékok alatt a lovas programoknak otthont adó a The Real Club de Polo of Barcelona lesz.

A FEI Furusiyya Nemzetek Díja versenysorozat most budapesti állomásához érkezik.

A Nemzeti Lovardában tartandó (Budapest, Kerepesi út 7.) jeles eseményre 16 ország jelezte részvételét, köztük a csapat Európa- és világbajnok hollandok, az olimpiai bajnok britek, a díjugratás legeredményesebb nemzete, a tavalyi győztes németek és  az idei legnagyobb esélyesei, a belgák

A 2013. július 12-én, pénteken megrendezett versenyre az alábbi kérdésre helyes választ adók között egy páros jegyet sorsolunk ki.

A játék 2013. július 9-én, 12 óráig tart.

További információ a versenyről: www.csiobudapest.hu, www.fei.org, vagy a twitteren @myfei_home