Akár kezdő, akár rutinos vagy a konyhában, ezeket az alapvető és természetes összetevőket tartalmazó házi készítésű lósüti recepteket mindenképpen érdemes kipróbálnod. A hozzávalókat a lovak ízléséhez igazítottuk, így csalódás sem téged, sem a lovadat nem érheti. Sütésre fel! Hidd el, megéri!

Almás-répás lósüti

Hozzávalók:
  1 sárgarépa
  1 alma
  1 bögre melasz
  2 és 1/2 bögre zabpehely
  2 evőkanál olaj

Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 300 fokra!
2. Reszeld le a sárgarépát és az almát!
3. Keverj össze minden összetevőt!
4. Helyezd keveréket tepsibe!
5. Süsd 40 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz!
6. Hűtsd 4 órán keresztül készre hűtőszekrényben!

Lósüti

Répás ropogós

Hozzávalók:
  3/4 bögre zabpehely
  1/3 bögre melasz
  1/2 bögre víz
  3/4 bögre liszt
  3/4 bögre korpa
  1/2 bögre barna cukor
  1 alma
  2 sárgarépa

Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 400 fokra!
2. Kend ki (olajjal vagy zsírral) a muffin formákat!
3. Reszeld le a sárgarépát és az almát!
4. Keverd össze az almát, a sárgarépát és a melaszt!
5. Add hozzá a barna cukrot, a vizet, a lisztet és a zabpelyhet!
6. Kis adagnyi tésztákat tegyél a muffinformákba, szórd meg mindegyiknek a tetejét barna cukorral!
7. Süsd 30-45 percig!

Lósüti

Almás-répás lókeksz

Hozzávalók:
  1/3 bögre méz
  1 reszelt alma
  1 reszelt sárgarépa és sárgarépa darabok
  1/3 bögre tej tej
  3/4 bögre teljes kiőrlésű liszt
  3/4 bögre zabpehely

Elkészítés:
1. Keverd össze a reszelt sárgarépát, a sárgarépa darabokat, a reszelt almát, a zabpelyhet, a teljes kiőrlésű lisztet és a mézet egy tálban!
2. Keverda tésztát addig, amíg ragadós lesz!
3. Adj hozzá egy kis tejet, hogy a keverék kicsit nedvesebb, de még mindig tészta állagú legyen!
4. Formálj a tésztából golyókat, és süsd 350 fokon 15-20 percig!
5. Hagyd kihűlni!

Répás-zabos lósüti

Hozzávalók:
  1 bögre zabpehely
  1 bögre liszt
  1 bögre reszelt sárgarépa
  1 teáskanál só
  1 teáskanál cukor
  2 teáskanál növényi olaj
  1/4 bögre melasz

Elkészítés:
1. Keverd össze a hozzávalókat egy tálban!
2. Formálj belőle kis golyókat, és helyezd egy tepsibe, sütőpapírra!
3. Süsd 350 fokon 15 percig, vagy amíg aranybarna lesz!

Lósüti

Korpás süti

Hozzávalók:
  4 bögre korpa
  8 evőkanál liszt
  1/2 bögre melasz
  3/4 bögre víz

Elkészítés:
1. Keverj össze minden hozzávalót egy nagy keverőtálban!
2. Keverd addig folyamatosan, amíg sűrű sütemény tészta állaga nem lesz!
3. Tegyél evőkanálnyi kupacokat a tésztából egy sütőpapírra 3 cm távolságra egymástól!
4. Süsd 300 fokon 1 órán át, amíg ropogós lesz.
5. Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni 30 percig!

Lósüti