Az Equimins® vállalat nem új piaci szereplő a lovak számára készült kiegészítők gyártásában, mivel 1979-ben már gyártott táplálékkiegészítőket lovak számára és 1992 óta bejegyzett márkanévként van jelen.

Az első termékek még hagyományos táplálékkiegészítők voltak, és a vállalat folyamatosan végzett kutatás fejlesztési tevékenységei tették lehetővé az Equimins® márka és termékek folyamatos fejlődését, így jelenleg már több mint 150 féle árucikkel rendelkezünk.

Equimins

A lovak számára készült termékeken kívül számos készítményünk van kutyák és macskák számára is Blooming Pet Products® márkanév alatt, melyek kis kedvenceik számára szintén elérhetők nálunk.

Az Equimins® termékei, noha már régóta elérhetők a világ 38 országában, hiszen a hobbi- és haszonállatok számára készült kiegészítők az 1980-as évektől egyre növekvő, töretlen népszerűségnek örvendenek, csak 2010-ben kerültek Magyarországra. Az Angliai gyártású táplálékkiegészítő és ápolási termékek rendkívül széles skáláját kínáljuk. Kiegészítőink sokféleségükben a mai modern követelményekhez és elvárásokhoz igazodnak, az általános vitaminokat és nyomelemeket tartalmazó kiegészítőkön kívül adott területeket, kockázatokat vagy egészségi problémákat céloznak meg. Az Equimins® termékei a legmodernebb technológiával és alkotórészekkel készülnek, a gyártásuk során a leghatékonyabb felszívhatóságra és hasznosulásra összpontosítunk.

Az Equimins® cég számára nagyon fontos az innováció, rendszeresen új termékek jelennek meg, és forradalmi módon olyan technológiákat alkalmazunk a táplálékkiegészítők gyártásában, amelyeket eddig csak a humán kiegészítők gyártásában használtak. Minden készítményünk esetében nagyon fontos a gyártási folyamat, hiszen ettől különösen hatékonyak.

A termékek por és pellet formában vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket valamint prebiotikumokat és probiotikumokat tartalmaznak, tehát mindazt, amire a rost és a jó minőségű szálastakarmány mellett egy lónak szüksége van. Ugyancsak a technológia eredménye, hogy az ásványi anyagok élesztőkrémbe keverve és aminosavakhoz kötődve azokat teljes mértékben felszívhatóvá teszik szemben a hagyományos (kőzet) alapú ásványi anyagokkal, amelyek csak 20-25%-ban emészthetőek.

Equimins

Az Equimins® cég alapfilozófiája arra a köztudott ismeretre épít, hogy a lovak természetüknél fogva növényi rostot fogyasztó állatok. Amíg vadon éltek, lehetőségük volt mezőkön legelészni, bozótosban keresgélni bizonyos növények, gyógyfüvek után kutatva és ez a napi étrendjük része volt.

Manapság mégis sok lótulajdonos nagyrészt abraktakarmányból álló táplálékot próbál adni a lovának. Tudjuk azt is, hogy olyan lovak számára, amelyek versenyeznek vagy megerőltető munkát végeznek extra energiát adó táplálék szükséges, erre jó megoldás az olajokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal történő kiegészítés.

A táplálkozásban és a kiegészítők alkalmazásában nagyon fontos hogy azokat testre szabottan adjuk, az adott ló igényeihez, az egyéb bevitt táplálékhoz és a terheléséhez igazodva. A bevitt táplálékoknak elegendő kalóriát kell adniuk a legbiztonságosabban etethető módon, megfelelő emészthető energiát kell biztosítaniuk a tevékenységhez, terheléshez igazodva, ugyanakkor a bevitt tápláléknak megfelelő tápértéket, a szükséges vitaminokat és nyomelemeket is biztosítani kell az adott ló számára.

Szeretnénk, ha különleges kapcsolatot alakíthatnánk ki Önökkel, tehát ha a termékekkel kapcsolatban kérdésük vagy véleményük van, keressenek bennünket.

Möhöly Christa, Termékfelelős 2011 áprilisában fejezte be a Kanadai Universtity of Guelph Egyetemének „Equine Nutritionist“, „Ló táplálkozástan specialista“ képzését, akitől ingyenes tanácsot is kérhetnek ebben a témában lovaikra vonatkozóan.

Jó tudni! Miért egyediek az Equimins® táplálékkiegészítők?

1. Először is egyedi módon speciális technológiával élesztőkrémbe vegyítjük az ásványi anyagokat, majd porlasztásos szárítással szárítjuk. Ez az ásványi anyagokat teljes mértékben hasznosulhatóvá teszi, szemben a hagyományos kőzet alapú ásványi anyagokkal, ahol annak csak 20-25 %-a tud felszívódni.

2. Másodszor 15 % búzacsírát használunk, amely különösen magas B vitaminokban. Ez kiegészíti azokat a B-vitaminokat, amelyeket mi adunk a keverékhez.

3. Harmadszor, nagy mennyiségű Saccharomyces cerivisae élesztőnek egy bizonyos formája gondoskodik arról, hogy a rostok a vastagbélben sokkal jobban emészthetőek legyenek. Ezeken kívül még sok probiotikumot és prebiotikumot adunk hozzá az emésztés elősegítése és az immunrendszer támogatása
érdekében.

4. Végül, de nem utolsósorban a pellet előállítása hideg pelletizáló rendszerben történik, gőz alkalmazása nélkül, így egyetlen összetevő sem károsodik a gyártási folyamat során.

Íme, egy sikeres fedezőmén, Niels, aki szintén az Equimins® márka termékivel őrzi egészségét:

Niels fedezőmén

Equimins