A Lovam.hu szerkesztői által sebtében felhúzott lovas piactér célja eredetileg az lett volna, hogy a portál látogatóinak információt nyújt az ország lovas vállalkozásairól. Az ország háromszáz aktív lovas vállalkozást hívták meg a piactérre. Igaz, apró malőrként még a címét is elírták, hiszen „piactér" helyett „pacitér" szerepelt a meghívón, amelynek semmi értelme az ég adta világon nincsen.

A lovas felszerelésektől, webshopoktól kezdve, az állatgyógyászaton át egészen a lovardatechnikáig terjedő kínálat gyakorlatilag mindent lefed, amelyet a lovas ember csak elképzelhet. Kár, hogy üres az egész. A vállalkozásoknak bemutatkozási lehetőséget, részletes adatlapot, a lovas térképen való megjelenést kínáló piactér - feltehetően a túlárazottsága miatt - nem lett népszerű a vállalkozások körében. Ugyanis csak néhány hazai vállalkozás engedheti meg magának a következő feltételeket:

• A regisztráció egyszeri díja*: 1 kg 24 karátos arany (tömb vagy érme formában, postán beküldve)
• Éves fenntartási díj: 35 000 euró + 27% áfa
• Forgalmi jutalék: minden eladott termék árának 66 százaléka megy a kiadó zsebébe

*(az aktuális apró betűs kedvezmény, amelyet 99 évig tart a kiadó: tök-, azaz tökéletes ingyenesség és feltétel nélküliség mindenkinek)

De ha az irgalmatlanul magas árak akadályát még meg is ugrotta volna néhány lovas cég, akkor a kirívóan bonyolult regisztrációs folyamat útvesztőjében biztosan elakadt volna. Ugyanis a regisztrációhoz egy saját e-mail címre és egy 10-soros űrlap kitöltésére volt szükség. Ráadásul a 10 sor mindegyike őrülten bonyolult kérdéseket tartalmazott (pl. mi a vállalkozás neve, milyen településen található, van-e telefonszáma, és még órákon át sorolhatnánk. Nem is csoda, hogy alig akadt olyan vállalkozás, amely ezeket a követelményeket teljesíteni tudta. Egy hét alatt heten ugrották meg a lécet!

A Lovam.hu szerkesztői azonban kötik az ebet a karóhoz és továbbra is szórják a pénzt a felesleges reklámra. Azt hiszik, hogy az a pár link meg adatlap majd átlépi az érdekeltek ingerküszöbét egyszer. Akkor pedig majd létrehozhatják a legnagyobb és legszabadabb lovas piacteret, mindenki örömére, hatalmas forgalommal. Mindeközben ők pedig zsírosra keresik magukat a dolgon. Hát álmodni azt szabad, kedves lóbarátok!

Ha valaki körbe akar nézni a nagy semmiben: itt a félig üres Pacitér >>
Ha pedig vállalkozásként mégis belépne: végül is nem tilos >>