A 600 ezer eurós összdíjazású küzdelem keretében a világ legjobbjai mérik össze tudásukat.  

Nyolcvan teherautónyi speciális homokkeverék és 1.500 bálányi fűrészpor segítségével elit lovardává változik 2013. szeptember 19. és 22. között a Bécsi Városháza előtti tér, hogy Ausztria legnagyobb lovas eseményének, a Vienna Mastersnek adjon otthont.

A rendezvény keretében – London, Cannes, Monte Carlo és Sanghaj után – a díjugratás Forma-1-e, a Global Champions Tour is sátrat ver az osztrák fővárosban, hogy a világ legjobb díjugratói küzdjenek meg a „Global Champion” címért és a vele járó 300 ezer eurós jutalomért.

Nyeregbe száll például Steve Guerdat olimpiai bajnok, Rolf-Göran Bengtsson Európa-bajnok és a milliárdos-unoka Athina Onassis is.

De nem kell csalódniuk a felhozatalban a díjlovaglás szerelmeseinek sem: a londoni olimpia második helyezettje, Adeline Cornelissen mellett – aki Parzival hátán parádézik – ringbe száll a modern lovassport történetének egyik legsikeresebb versenyzője, a német Isabell Werth is.

Copyright: Vienna Masters

A versenyszámok között a Spanyol Lovasiskola bemutatói, gyerekprogram és showműsor szórakoztatja a közönséget, akik csütörtökön, pénteken és szombaton 14:00 óráig ingyen követhetik nyomon a pályákon zajló eseményeket. A 2,5 millió eurós költségvetésű, nagyszabású lovas rendezvényre tavaly 20 ezren voltak kíváncsiak.

Részletes program: www.viennamasters.at

Bauer Krisztina, Compress