Azt kérték, hogy láthassák még idén futni a lovat, de ne kelet-európai pályán, hanem olyan telivérek között, akiknek a teljesítményén keresztül reálisabb képet kaphatnak a képességéről. Mikóczy Zoltán arról tájékoztatta a PannoniaOverdose.hu-t, hogy ugyan semmilyen eladási kötelezettsége nincs, de kérésüknek megfelelően benevezte a lovat egy november 5-i, párizsi, Group II-es, 1200 méteres versenybe.

Láthatjuk még idén Opium Bulletet versenyben?

Mikóczy Zoltán: Jelen állás szerint november 5-én Párizsban, a Maisons-Laffitte-i versenypályán.

A francia fővárosban öt pálya található, Overdose 2008-ban egy másikon, Longchamp-ban futott, illetve futott volna, ha érvényes lett volna az a verseny. Budapest és Pozsony után miért pont Párizs?

Mikóczy Zoltán: Vételi szándéknyilatkozatot tett egy katari társaság Opium Bulletre. Ők kérték hogy láthassák még idén versenyben a lovat, de ne kelet-európai pályán, hanem olyan lovak között, akiknek a teljesítményén keresztül reálisabb képet kapnak a képességéről. Ez még nem konkrét vételi ajánlat a részükről, összeget sem tartalmaz, csak a szándékukat jelezték. Rám sem vonatkozik semmiféle eladási kötelezettség.

Forrás: PannoniaOverdose.hu

A tehetős arabok javarészt Franciaországban és Angliában futtatják lovaikat, milyen lehetőségek közül választhattál?

Mikóczy Zoltán: Mivel közeledünk az őszi szezon végéhez, nagyon nem válogathattam, így jött képbe a Group II-es, 1200 méteres Criterium de Maisons-Laffitte. 190 ezer eurós összdíjával ez a kontinens egyik legnagyobb, csak kétéves lovak számára kiírt versenye - legalábbis rövidtávon. Magasabb pénzdíjú angol Group I-est, vagy francia, de 1600 méteres Group I-est választhattunk volna még. Az döntött, hogy a Maisons-Laffitte-i verseny egyenes pályás.

Mivel Opium Bullet-et egy fantasztikus 400 méteres bemutató-sprintet követően vásároltad meg, logikus, hogy két félköríves verseny után fusson egyenes pályán is. Az ellenfelekről van már információd?

Mikóczy Zoltán: Egyelőre csak annyit tudunk, hogy 15 lovat neveztek.

Forrás: PannoniaOverdose.hu