3. Mikóczi 2006-ban novemberében, egyetlen komoly ajánlattevőként, a nagyhírű newmarketi (Anglia) lóárverésen vásárolta a lovat viszonylag szerénynek mondható, hozzávetőleg 800 ezer forintnak megfelelő összegért. Overdose mostani értéke körülbelül 1,5 milliárd forint.

4. Overdose csúcssebessége 70 km/óra.

5. Szállításakor a lószállítóban menetirány szerint szeret utazni, a 120-130 km/órás sebességet kedveli leginkább, ennél lassabb tempónál gyakran ingerült, türelmetlen.

6. A ló trénere, Ribárszki Sándor bevallása szerint Overdose külsőre nem túl tetszetős ló, mozgása sem a legszebb, legnagyobb gyengéje a kanyarok bevétele.

7. Munkalovasa, Budinszki Barbara az elsők között lovagolta Overdose-t. A már csikóként is "aranyos" Overdose-t vagány, temperamentumos lóként jellemzi, aki semmitől sem fél. Elmondása szerint Dózi érzékeny és makacs, de okos ló.

Overdose első győzelme 2007-ben Budapesten, a Veretlen Kétévesek Versenyén 


8. Overdose ragasztóval és szöggel felerősített patkói rendkívül könnyű, speciális alumíniumból készülnek, ami segíti a legjobb eredmények elérésében.

9. 2009. április 19-i budapesti futásán annak ellenére győzött hatalmas fölénnyel, hogy a futam közben a bal első patkóját elhagyta.

10. A magyar színekben induló ló mindenkori zsokéja a versenyeket piros-fehér-zöld dresszben futja.

 

Overdose idei budapesti (sorrendben 12.) győztes futása a Kincsem Parkban,
lovasa a világ legjobb zsokéjának tartott belga Christophe Soumillon