A tavalyi Derby, idei Millenniumi Díj és Kincsem Díj nyerő telivér a 2000 méteres Német Egyesítés Díjában szenzációs finissel a harmadik helyen végzett, csupán 1,5 hosszra a Német Derby győztesétől Pastorius-tól. Ezzel a teljesítményével Kovács Sándor idomítottja nemzetközi mércével olyan magas formát futott, amire magyar tréninből egyedül Overdose volt képes az elmúlt évtizedekben.

Ostinato mostani helyezésével ismét bizonyította, hogy pályafutása végén potenciális fedezőmén lehet hazánkban, így tovább gazdagíthatja tulajdonosait, az A 36 színdikátus istállót, amelynek eddig közel 25 millió forintot keresett a csodás versenyló.

asárnap az idei Magyar Derby győztese Latin Lover is bekerülhet a lóversenyzés aranykönyvébe, ugyanis a 2800 méteres Magyar St. Leger-ben újabb klasszikust és ezzel a Hármas Koronát is megnyerheti. Ez korábban csupán négy telivérnek sikerült, 1936-ban Try Well, 1977-ben Bilbao, 1999-ben April Sun, míg 2007-ben Saldenzar vitte véghez a bravúrt, azaz hazavitte a Nemzeti, a Derby valamint a St. Leger trófeáját.

Ostinato egyik korábbi futása: