A Racing Portal - Több mint lóverseny írása:

Frankel első csikójának születése óta még két apróság látott napvilágot. A két kis kanca közül az egyik nem akárki, ő a várva várt Frankeldream!

A Lomitas apaságú Danedream (2008) a német galoppversenyzés üdvöskéje volt 2012-es visszavonulásáig. 17 futásból 8 győzelem a szuperkanca neve mellett, olyan trófeák a vitrinben, mint a Prix de l’Arc de Triomphe (2011), Olasz Kancadíj (2011), Grosser Preis von Berlin (2011), Grosser Preis von Baden (2011, 2012). Ezek után a King George VI and Queen Elizabeth Stakes (2012) győzelem már csak hab volt a tortán. Ilyen karrier után nem csoda, hogy Frankelre esett a tulajdonos választása az apajelöltek közül. Az pedig fantasztikus karrierjének elismerése, hogy már az első évben Frankel elé vezethették.

A frigy sikeres volt, és hétfőn éjfél előtt nem sokkal világra jött a kis pej kancacsikó. Julian Dollar, a Newsells Park Stud igazgatója elmondta, az ellés komplikációk nélkül zajlott, és Danedream nagyon gondos anyakanca az első pillanattól fogva.

Jó hír számunkra, hogy a néhány hetes felkészítési időszak után Danedream párja ismét Frankel lesz. A kicsinél jelen pillanatban aligha van híresebb csikó az egész világon.

Frankeldream & Danedream
Frankeldream & Danedream

Forrás: Kiss Barbara - www.racingportal.hu