Rangos kihívói akadtak ugyanis a tavalyi esztendőben elképesztő magabiztossággal diadalmaskodó volt Forma 1-es pilótának, aki egy számára teljesen új sportágban is igazolta, hogy ha a sebességről és az ügyességről van szó, akkor nem könnyű legyőzni őt.

Baumgartner Zsolt címvédőként természetesen az idei versenyen is rajthoz áll és bízik abban, hogy újra a hatalmas kupával térhet majd haza. „Egy sportoló nem állhat úgy rajthoz, hogy megelégszik a tisztes helytállással.

Persze ha egy szórakoztató eseményről van szó, akkor azért mindennél fontosabb, hogy a közönség jól érezze magát. Azért abban mindenki biztos lehet, hogy nem adom meg könnyen magam, már nagyon várom az idei versenyt.”

A volt Forma 1-es pilótának nem akármilyen ellenfelei lesznek. Elfogadta ugyanis a szervezőbizottság felkérését a kajakozó Kovács Katalin és Kammerer Zoltán, a pályafutását már befejező úszó Kovács Ágnes, az öttusázó Vörös Zsuzsanna, az RTL Klub két sztárja, Fábry Sándor és Szujó Zoltán, a Vasas labdarúgó csapatának vezetőedzője Mészöly Géza, a hegedűművész Mága Zoltán, valamint a kiváló énekes Charlie (Horváth Károly) is.

Az elmúlt években még a négyesfogathajtó Világkupa résztvevői – a világ legjobbjai a szakágban – is „tágra nyílt szemekkel” nézték, hogy a hazai sportélet kiemelkedő egyéniségei, olimpiai bajnokai, valamint a zenei-, és művészvilág kiválóságai milyen ügyesen bánnak a lovakkal és milyen parázs csatát vívnak egymással a bajnoki címért.

Ha kíváncsi arra, hogy idén ki lesz a legjobb a művészek és sportolók között, akkor látogasson ki a Papp László Budapest Sportarénába a december 4-én (pénteken) kezdődő és december 6-ig (vasárnap) tartó OTP Bank Lovas Világkupára.

Vobeczky Zoltán - LovasVilagkupa.hu