Most sajnos ugyanez a helyzet, mivel augusztus 15-ére már hónapokkal ezelőtt elkötelezte magát egy francia Group 1-es versenybe. Sanszos lovat visz, igen magas, 650 ezer eurós a verseny összdíjazása, de még így is megpróbálta elintézni, hogy vasárnap Overdose-t lovagolhassa. – mondta Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak. A bejelentéssel egyedül miatta várt ilyen sokáig. Lovát így ugyanaz az angol Gary Hind viszi a budapesti versenyben, aki egy hónapja Pozsonyban.

Ismét felmerült, hogy Christophe Soumillon viheti a vasárnapi budapesti versenyben Overdose-t. Tavaly áprilisban nagyszerű győzelmet arattak egy igen lelkes és hálás közönség előtt...

Ezt nem tehette, hiszen a zsokék hónapokra előre szerződnek a versenyekre, és mivel Overdose visszatérésének ideje bizonytalan volt, nem tartalékolhatta csak miatta az összes szóba jöhető dátumot.

Profi zsoké, aki ebből él, és ahhoz, hogy versenyeket fusson, szerződéseket kell kötnie. A világ egyik legjobb lovasa nem várhat, neki hónapokra előre pontosan tele van a naptára, hogy hol, melyik versenyben, melyik tréner melyik lovát viszi.

Ehhez túl későn vált biztossá, hogy Overdose fut a pozsonyi derbynapon. Most sajnos ugyanez a helyzet, mivel már hónapokkal ezelőtt elkötelezte magát a Deauville-i Prix Jacques Le Marois Group 1-es versenybe.

Sanszos lovat visz, igen magas, 650 ezer eurós a verseny összdíjazása, de még így is megpróbálta elintézni, hogy vasárnap Overdose-t lovagolhassa. Viszont, ha szerződést szegne, az nem csak rossz fényt vetne rá, de a kapcsolata is megromlana az őt felkérőkkel, ezt természetesen senki, így mi sem várhatjuk el tőle. 

Tehát eddig rá vártatok?

Ugyan egy ideje várható volt, de csak ma dőlt el véglegesen, hogy nem tud jönni. Egy pillanatig sem gondolkodtunk, hogy kit kérjünk fel Overdose-ra. Vasárnap a Bestens - Pannónia Életbiztosító Díjban ugyanaz az angol Gary Hind fogja vinni, aki már Pozsonyban is lovagolta. Ő nem csak azért jó választás, mert egy kiváló zsoké, de ő tudja majd a legjobban összehasonlítani Overdose Pozsonyban mutatott teljesítményét a budapestivel, és ő tudja majd a legpontosabban megmondani, hogy ez idő alatt a ló mennyit fejlődött, mennyit jött előre. Tehát szakmai szempontból is ő a legjobb választás.

Gary Hind és Overdose

Gary Hind és Overdose

Overdose-nak ezen kívül van még egy augusztusra tervezett versenye: 29-én Baden-Baden-ban a Group 2-es Goldene Peitschében futhat.

Ha összejön ez a verseny, azaz nem jön közbe semmi, és Dózi el tud indulni rajta, már előzetesen megállapodtunk Soumillonnal, aki augusztus 29-ére más kötelezettséget nem vállalt. Annak idején ő jelentkezett, hogy „a világ leggyorsabb lovára” felülhessen. Most is mindent megtett, hogy a megfelelő pillanatban rendelkezésre tudjon állni. Mi pedig mindent megteszünk, hogy Overdose ugyanolyan formába kerülhessen, ahol tavaly befejezte, hogy ez a kettős közösen juthasson el a csúcsra.

Csak beszélgetésünket követően jutott tudomásunkra, hogy hétfőn bejelentette visszavonulását Andreas Suborics, Overdose korábbi lovasa. Még márciusban rúgta fejbe egy ló munka közben, és ugyan akkor fejfájáson kívül mást még nem érzett, lovagolt is a következő versenynapon, de később mégis meg kellett műteni, mert egy vérzést találtak a koponyáján belül. Nagyon bízott benne, hogy az ősszel, vagy a jövő szezonban visszatérhet, ám orvosai tanácsára befejezi pályafutását. A bécsi születésű háromszoros német sampion több francia, német és távol-keleti Group 1-es versenyben győzött, 2004-ben Shiroccoval a Német Derbyt is megnyerte.

Andreas Suborics és Overdose

Andreas Suborics és Overdose

Overdose 2008-ban vele nyerte eddigi legrangosabb versenyeit, a Group 2-es Goldene Peitschét, a hamburgi és római Group 3-as futamokat, és vele ért elsőként célba az érvénytelenített párizsi Group 1-es Prix de l’Abbaye-ban is.

Forrás: PannoniaOverdose.hu