A lovak ifjú szerelmeseinek június 20-án rendezték a II. Zánkai Gyerek Lovasnapot, melynek fővédnöke Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke.

Ezen a napon Zánka fogadta a lovas társadalom apraja-nagyját, a kezdőktől az óriásokig.

Megelevenedett a lovas múltunk, a huszár-hagyományőrző egységek mellett a különböző korok és lovas stílusok bemutatóival találkozhattak a lovak iránt fogékony csillogó szemű gyerekek.

Köszöntőjében dr. Sótonyi Péter professzor, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke elmondta, hogy kiemelkedő képességű gyereklovasaink vannak, óvni, tanítani, anyagiakkal és szellemi munícióval segíteni, támogatni őket kötelesség és a legjobb befektetés.

Látványban és szórakoztatásban tehát nem volt hiány. Sokak között fellépett Kassai Lajos világbajnok lovasíjász és újra itt volt Csontó Zoltán, a magyar „Suttogó”.

Június 19-én születésnapi ünnepségre várták kedves vendégeiket. Az immár hagyományos szezonnyitó ZÁNKAVICS NAPON az  intézmény alapítására emlékeztek és a 20 éve megalakult Republic együttest nagyszabású ingyenes élő koncert keretében köszöntötték.

A lovas rendezvények júliusban folytatódnak a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrumban.

További információ: Zánka.hu