A képzésre a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztálya, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság lovas rendőri állományának bevonásával került sor.

A lovas rendőrségi továbbképzés keretein belül 2013. október 15-17. között a részt vevők a kiképzési feladatok teljesítése mellett a lakosság szubjektív biztonságérzetét növelő lovas járőrszolgálatot is elláttak a város körzetében.

Forrás: ORFK

Forrás: ORFK

A kiképzési feladatokon túlmenően jelenlevőknek lehetősége nyílt a megyei lovas járőrök és az Alosztály tagjai között kialakult szakmai kapcsolatok ápolására, a tapasztalatok megosztására, illetve sor került a Nemzeti Lovas Díszegység 2013. október 23-i díszelgésének közös gyakorlására is.

Forrás: ORFK

Forrás: ORFK

Az Alosztály állománya 2013. május 26. és június 1. között az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatával közösen már részt vett kihelyezett képzésen a kiskunhalasi lovas központban. Az akkor megszerzett tapasztalatok, a kiváló munkakapcsolatok folyamatosan jelentős segítséget nyújtanak a mindennapi szakmai feladatok teljesítése során.

Forrás: ORFK