Legutóbb néhány hetes elmaradást említettél. Hogyan halad Overdose felkészítése?

A kondíciója rendben van, úgy tűnik, hogy mostanra behozta az elmaradását. Már csak az a kérdés, hogyan bírja a gyors munkákat. Ma reggel is gyors galoppot ment, az viszont csak a következő tíz napban dől el, hogy már készen áll a versenyzésre, vagy még egy keveset várni kell.

Ma ismét megpatkolták...

Ami ismét problémamentesen zajlott.

Folyamatosan nevezitek Overdose-t a számításba jöhető versenyekre, hogy ha eljön a pillanat, amikor készen áll rá, legyen hol futnia. Mik jöhetnek számításba?

A legközelebbi a június 25-i 1000 méteres Listed kategóriás Prix de Hampton, a Maisons-Laffitte-i pályán, Párizs mellett. Azonban lehet, hogy egy gyengébb versenyt keresünk neki, ahol a lovat kipróbálhatjuk, mert a veretlensége megőrzése is óriási felelősséget ró a csapatra.

Tervbe volt véve egy sprintverseny is Prágában június 27-én a cseh derby napján, de mivel azt hendikep-versenynek írták ki, és a szervezők sajnos nem tudják díj-versenynek átminősíteni, és Overdose nem rendelkezik hendikep-számmal, így ez kiesett a lehetőségek közül. Számításba jöhet még egy július 4-i müncheni futam, az ottani szervezők jelezték, ha Overdose csapata igényt tart rá, szívesen kiírnak egy versenyt a számára. Most a legvalószínűbbnek Maisons-Laffitte és München tűnik.

A munka a régi patkó eltávolításával kezdődik...  ...majd Stuart az új patkót is előkészíti  Még az új patkók felragasztása előtt röntgenfelvétel készül Overdose patáiról

Soumillon?

Maisons-Laffitte esetében biztosan Christophe Soumillon lovagolná.

Természetesen akár helyben is dönthettek a visszalépés mellett, de mikor tudjátok megerősíteni, hogy nekiindultok ennek a hosszú útnak?

Ha vállalhatónak tűnik a Maisons-Laffitte-i verseny, akkor június 20-án utazunk el Alagról, aznap este megszállunk Baden-Badenben, Németországban, és 21-én érkezünk Chantilly-ba. Ott lenne Overdose elszállásolva, és az is lehet, hogy egy hónapot maradnánk Franciaországban, mert ezt a versenyt a szintén Maisons-Laffite-ban, július 17-én megrendezendő 1200 méteres Group III-as Prix de Ris-Orangis követheti.

Még a helyszínen  beszkennelik a röntgenfelvételt...  ...amit az állatorvos és a kovács együtt értékelnek ki  Ám nem árt  szabad szemmel is meggyőződni az újrakörmölt patákról

Angliáról letettél?

Az elméleti lehetősége még megvan a July Cup-on történő indulásnak, amit július 9-én futnak Newmarketben, de csak abban az esetben kerülhet képbe ez a verseny, ha június 25-én olyan extraklasszis formát mutat, ami predesztinálja erre az ascotival egyenértékű versenyre. Ennél sokkal valószínűbb, hogy ahogy Ascot, úgy a July Cup is kimarad az idei naptárából, és az őszi Group I-es versenyekre lehet a lovat lépésről-lépésre felhozni, hogy akkor már a világ legjobbjaival futhasson.

Mikóczy Zoltán és Horváth Béla, a CIG Pannónia Életbiztosító elnöke a levett régi patkóval  Minden rendben, jöhetnek az új patkók  A csapat pedig máris rohan Ferihegyre, hogy Stuart elérhesse a repülőjét

A patkolást követően Stuart Packham kovácshoz fordultunk:

Fotósunk közel másfél óra alatt egyetlen olyan képet sem tudott készíteni önről, amin jól látszódna az arca...

Akkor jól végeztem a munkám.

Elég húzós napja van. Reggel felszállt egy repülőre, Ferihegyről azonnal idejött Alagra, újrapatkolta Overdose-t, és most is csak pár szót tudunk váltani, mert sietnie kell, hogy elérje a délutáni londoni járatot. Ilyen egy szokásos napja?

Korántsem. Meglehetősen ritkán utazom két és félezer mérföldet egyetlen lóért. Általában napi 12 lovat patkolok, persze csak versenylovakat. Igaz, a ragasztott patkó felhelyezése tovább tart, olyankor kevesebbet.

Máshoz is el-eljár?

Jelenleg csak Overdose-hoz szoktam utazni. Otthon sok Group versenyben induló lovat patkoltam, a legtöbbet talán az Ascot Gold Cup-ra és a Liverpool Grand National-re, de kevés annyira jót, mint Overdose.

Elég jó összehasonlítási alapja van, hiszen tavaly nyáron találkozott először Overdose-zal, amikor Pulboroughba érkezett. Mit gondol a lábairól, készek már a versenyzésre?

Majd egy éve mindenki ezt kérdezi tőlem. Most semmi problémát nem látok velük, szerintem jó állapotban vannak. Persze a versenyzésről a tréner és a tulajdonos dönt. Ez egy nagy csapat közös munkája, amiből én csak egy ember vagyok, és a siker nem egyetlen emberen múlik. Számomra ez több mint munka, mert sokat jelentene nekem, nagyon szeretném, ha ismét versenyt nyerne.

Forrás: PannoniaOverdose.hu