Forrás: PannoniaOverdose.huMikóczy Zoltán egy háromnapos hoppegarteni ünneplés végeztével nyilatkozott a PannoniaOverdose.hu-nak.

Overdose-t legutóbb tavalyelőtt vezettétek fel a Kincsem Parkban úgy, hogy ugyan ezrekkel találkozott, de versenyt nem futott. Húsvét vasárnap a hoppegarteni pálya közönsége is találkozhatott vele a szezon első versenynapján.

Lényegesen többen voltak a pályán, mint amit a szervezők vártak, ők ezt egyértelműen Overdose-nak tulajdonították. Legalább 10-12 ezer ember jött ki aznap.

Hogy fogadta Overdose ennyi ember jelenlétét? Az elmúlt időszakban kényesen vigyáztatok rá, hogy mindig kevesen legyenek körülötte, korábban pedig hónapokig szinte egy istállóba elzárva élt.

Tartottam tőle, hogy nagyon felhúzza magát, mintha versenyre készülne, de óriási meglepetésemre szinte élvezte a helyzetet, ahogy körözött, egyre inkább mutogatta magát. Kiteljesedett, érett lóként viselkedett, nem került a nála szokásos verseny előtti ideges állapotba. Látszott rajta, hogy kedvére volt a sok ember és a felfokozott hangulat.

Később azért, ha itt lesz az ideje, tudni fogja, hogy már nem csak magát kell mutogatnia?

Mivel nem volt rajta se nyereg, se zsoké, érezte, hogy ez most valami más, ez még nem az a pillanat.

 Mikóczy Zoltán  mellett Dr. Peisch Sándor berlini magyar nagykövet, világos  ballonkabátban Matthias Platzeck Brandenburg miniszterelnöke, jobb  szélen pedig Gerhard Schöningh a hoppegarteni pálya tulajdonosa  Forrás:  PannoniaOverdose.hu

Akkor ez volt a születésnapi buli?

Pénteken délután érkeztem Hoppegartenbe, akkor én köszöntöttem egy kis meglepetéssel, másnap a versenyszervezők leptek meg engem egy rövid születésnapi partival, természetesen Overdose nélkül, mert ő ez alatt is a felkészülési munkáját végezte.

Itt találkoztam Michael atyával, aki ferences rendi szerzetes, és Anglia talán legismertebb Overdose-rajongója. Kifejezetten Overdose miatt látogatott Hoppegartenbe. Ő volt, aki áttérítette Tony Blairt, amikor miniszterelnöki pályafutása végeztével áttért a protestánsról a római katolikus vallásra. Még a húsvét vasárnapi misét is kihagyta, hogy láthassa Overdose-t a délelőtti tréning közben, amit természetesen nem lehetett elhalasztani a felvezetés miatt.

Forrás:  PannoniaOverdose.hu  Forrás:  PannoniaOverdose.hu

Bár megértjük, de azért reméljük, nem lesz baja belőle...

Még a versenynap előtt, talán ezt bepótolandó, szűk körben, a pálya szélén celebrált nekünk. A felvezetés előtt még ráengedték a jelen lévő gyerekeket a pályára, ahol négyezer elrejtett csokitojás várta őket.

Mindet megtalálták?

Remélem igen, jobban zengett a lelátó, mintha versenyt futottak volna. Mire pedig Overdose-t felvezették a jártatóban, annak a környéke is megtelt teljesen. Jelen volt Matthias Platzeck, Brandenburg tartomány miniszterelnöke és a magyar nagykövet is, sőt, az egyik berlini hetilap buszokkal hozta olvasóit a felvezetésre. Michael atya Overdose-t és a jártatóban jelenlévőket is megáldotta, a futamok csak ezután kezdődtek.

A képeket köszönjük Varga Zsuzsannának

Forrás: PannoniaOverdose.hu