Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak azt is elmondta, hogy egy francia vámtiszt majdnem visszakergette őket Londonba, a mezőgazdasági minisztériumba egy igazolásért, de ezt leszámítva utazásuk rendben zajlott, Overdose pedig szombat késő este óta ismét Alagon van.

Odafelé elromlott a sebváltó, és most is egy nappal később érkeztetek a tervezettnél...

A legfontosabb, hogy Overdose szombat este 9-kor szerencsésen megérkezett Alagra.

Ám csak a tervezettnél egy nappal később tudtunk elindulni, ugyanis Jozef Roszival tréner felesége már szerdán hazarepült, és véletlenül magával vitte férje minden iratát és pénzét.

Így csütörtökön, ahelyett, hogy mi is hazaindultunk volna a lóval, be kellett mennünk Londonba a nagykövetségre, hogy egy egyszeri kilépésre jogosító dokumentumot kiállítsanak neki. Pénteken aztán már el tudtunk indulni.

A határon kértek tőle bármit is?

Végül egyszerűen továbbintettek minket az útlevél-ellenőrzésen, de nekünk úgy kellett készülnünk, hogy ezt kérhették volna, tehát meg kellett csináltatni. Mást viszont kértek. Dover és Calais között francia és angol kompok is mennek, mi egy franciára foglaltunk helyet, és volt egy kis gubanc az állatorvosi ellenőrzésen. Mielőtt bárki megijedne, csak a papírokkal.

A francia vámtiszt hiányolt egy igazolást, ugyanis az állatorvosi papírok a kiállítástól számított harminc napig érvényesek. Miután ez letelt, új kellett volna, de mivel Overdose nem angol tréningben áll, így nem jó bármilyen állatorvos, hanem az angol mezőgazdasági minisztériummal kellett volna kiállíttatni. Így fennállt a veszélye, hogy még tovább csúszik Overdose hazaszállítása.

Már megint a franciák? Egyszer későn lengetik a zászlót, máskor meg azt várják, hogy papírokat lengessenek előttük?

A vámtisztnek mondtuk, hogy kik vagyunk, hol voltunk, és ő pontosan tudta, hogy kicsoda, emlékezett Overdose párizsi futására is. Talán volt egy kis lelkiismeret-furdalása, lehet, ennek köszönhettük, hogy szemet hunyt a hiányos állatorvosi papírok felett, és továbbengedett bennünket.

Az éjszakát megint Kölnben töltöttétek?

Este hatra értünk oda, ahol ismét kiváló istállót biztosítottak Overdose-nak, reggel fél nyolckor az etetést követően már indultunk is haza. Egész úton esett az eső, hoztuk haza magunkkal Angliából. Bár Ascotban esett volna a verseny napjáig ennyi, vagy legalább egy kicsivel több...

Nem fájt a szívetek, hogy nem neveztétek a szombati Golden Jubilee Stakesre is? Mert a pálya igencsak fel volt ázva, ráadásul az a Monsieur Chevalier végzett benne szoros másodikként, aki kedden 4 1/4 hosszra le volt maradva Overdose-tól...

Utólag visszatekintve, lehet, hogy szerencsésebb lett volna, ha ide és oda is nevezzük, és csak később döntünk róla, melyikben induljon. De szerencsére Overdose jó okot adott rá, hogy ne ezen bánkódjunk, hanem előre tekintsünk.

Sokan érdeklődtek a PannoniaOverdose.hu-nál Dózi hogyléte felől, elsősorban, hogy rendben vannak-e a patái.

Teljesen rendben van, semmiféle érzékenységnek nem mutatta jelét. A pulboroughi állatorvossal, akinek komoly szerepe volt Overdose felépülésében, abban maradtunk, hogy a ló következő patkolásakor ismét speciális patkókat kap, amelyek elősegítik a szaru egészségesebb növekedését. Ezzel talán tovább javíthatjuk még nem teljesen 100%-os állapotát.

A következő három hetet Overdose pihenéssel tölti, így ezt most megtehetjük. Utána viszont kezdődik a szezon második felére való felkészítése, hiszen augusztus közepére-végére tervezzük következő versenyét.

Forrás: PannoniaOverdose.hu