A sérülés oka, hogy ínhúzódást szenvedett vagy pedig a fogott munka alatt belegaloppozott, belerúgott az ínába, utólag már kideríthetetlen.

De nem is lényeges, hogy ez húzódás vagy ütés következménye, mert úgy tűnik, hogy a sérülése pár hét pihenéssel orvosolható.

Mivel tudjátok segíteni a felépülését? A dubaji versenyszezon véges, és egy hónap már eltelt belőle...

A hétvégén újra kirepül hozzá az állatorvosa, és angol patkolókovácsa.

Egyrészt időszerű a patkócsere, másrészt az első patáinak a sarkait egy-két milliméterrel megemelik, így az ín feszességén egy kicsit lazítani lehet.

Remélhetőleg ez elősegíti, hogy mihamarabb startra kész állapotba kerüljön.

Mindent annak rendelünk alá, hogy rendbe jöjjön és még Dubajban is versenyezhessen.

Overdose ezt a sérülést akkor szerezte, amikor fogott munkát futott a mesterséges tapeta-pályaborításon. Ilyen csupán néhány pályán található a világon, tehát nem csak neki volt újdonság a külföldről érkező lovak közül...

Sajnos más lovaknak is problémát okozott ez a futófelület, pedig sokan nevezik a világ legmodernebb borításának. Nem szeretnék belemenni, hogy ez okozta-e Overdose sérülését, hiszen nem lehet megállapítani, hogy húzódást szenvedett, vagy maga rúgott bele a lábába.

Minden esély megvan rá, hogy a sérülése nem maradandó, így csak előre nézünk, kizárólag mihamarabbi felépülésével foglalkozunk.

Forrás: PannoniaOverdose.hu