A PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, hogy mivel lova formája még nem tökéletes, így inkább nem zavarják meg az októberi versenyre történő felkészítését, és egészen az arra történő elutazásig Alagon maradnak.

Overdose augusztusban egy kisebb sérülés miatt két hetes leállásra kényszerült.

Korábban még úgy nyilatkoztál, hogy ugyan nagyon szeretnétek Overdose-nak az októberi híres párizsi futam előtt három héttel egy szintén párizsi felkészítő versenyt adni, de nem minden áron...

Mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a szeptember 11-i Group III-as versenyt nem tudjuk vállalni. A két hetes leállást követő idő nem bizonyult elégnek arra, hogy Overdose megfelelő formába kerüljön, és nevéhez méltóan szerepeljen rajta.

Erőltethettük volna, de akkor nagyobb eséllyel tettük volna ki a sérülés veszélyének. Jóval fontosabb az őszi szezon legrangosabb rövidtávú európai versenye, az október eleji Group I-es Prix de l’Abbaye, nem akartuk kockáztatni a részvételét. Ebben a két hétben a korábbi savós patairha-gyulladása miatt szigorú diétára kellett fognunk, ami fehérjemegvonással is járt...

Tehát inkább óvatosságból döntöttetek így?

A ló a leállása óta folyamatosan dolgozik, de ez a kényszerpihenő nagyon rosszkor jött. A számára korábban tervezett yorki és baden-badeni futamokat látva, Overdose nyári formájához mérve ki merem jelenteni, hogy jó eséllyel küzdhetett volna mindkettőben a győzelemért. A szeptember 11-i dátum viszont kicsit közelinek bizonyult.

Most zavartalanul tudtok dolgozni?

Ez nem egy veszélyes, hosszútávon kiható sérülés. Túl van rajta, már nem hátráltatja a felkészítését, csak nagyon, de nagyon rossz pillanatban jött. Az őszi szezon legfontosabb versenyének pedig mindent alárendelünk. Még nem tökéletes formában, túl korán starthoz engedve csak ronthattuk volna az esélyét az októberi párizsi versenyre.

Végig Alagon készültök?

Ez nem jelent kímélő üzemmódot, hiszen a hátralévő időben komoly terheléseket is fog kapni, de úgy gondoljuk, jobb, ha most megszakítás nélkül tud készülni egészen az elutazásáig.

Forrás: PannoniaOverdose.hu