Overdose felkészülését a szezon végén egy tályog hátráltatta, emiatt nem indulhatott sem Milánóban sem Rómában.

Ennek tisztítására és eltávolítására már korábban sor került, de több hét távlatából továbbra is indokoltnak tűnik a leállítása, vagy inkább csak a korábbi sérülése miatt volt óvatos a menedzsment?

Teljes mértékben indokolt volt. Túlságosan nagy kockázat lett volna a római versenyt bevállalni, hiszen ez a pataprobléma több hetes tréningkiesést okozott, így nem maradt volna elegendő idő tisztességgel felkészíteni rá.

Ha pedig sietősre vesszük, azzal árthattunk volna Overdose-nak. Így utólag is helyénvaló az a döntés, hogy a téli pihenőt választottuk.

Túl vagytok a tályog okozta problémán?

Szerdán újrapatkolták, ezt követően pedig az állatorvos és a kovácsa is egyértelműen azt mondta, hogy jelen pillanatban tökéletes a lába.

Tehát ha éppen nem lennénk versenyszezonon kívül, akár futhatna is?

Igen, csak hát jelen pillanatban nincs olyan verseny, amire felkészíthető lenne.

Néhány országban ugyan ilyenkor is tartanak egzotikus versenyeket, a svájci St. Moritzban például havon is futnak a lovak, de ezek nem képviselnek olyan szintet, hogy komolyan számításba jöhessenek...

Ami ilyenkor a Föld északi felén egyedül számít, az a Dubai versenyszezon, ami decemberben kezdődik, és március végével csúcsosodik ki. A Dubai World Cup-ra mehetne, de úgy gondolom, hogy sokkal fontosabb számunkra az, hogy megfelelő téli pihenő után, a tavaszi felkészítést követően az európai csúcs sprintversenyekre tökéletes állapotba kerüljön. A cél, hogy jövőre angliai és franciaországi Group I-es futamokban bizonyítson.

Tavaly is ezt mondtad.

Még mindig nem vagyunk vele elkésve.

Ráadásul, mivel Dubai arab ország, ott a futamokra fogadni sem lehet.

Beérem azzal, ha jövőre Ascotban fogadnak minket.

A téli pihenője mivel telik?

Minden nap nyereg alatt van, átmozgató, de nem gyors munkákat végez, ezt követően pedig a padikban (kifutóban) tölti a napját.

A versenyszezonban ez ugye nem volna túl szerencsés, hiszen a padik a boxához képest meglehetősen tágas, és ott elég sokat kiadhat abból az erőből, amit akkor a versenyekre kell koncentrálni.

Ezen a nyáron változtattunk, úgy ítéltük meg, hogy ezt igényli. Jól is érzi magát, most télen pedig semmi akadálya, hogy annyit mozogjon, amennyit csak akar.

Forrás: PannoniaOverdose.hu