Overdose legutóbbi patkolása előtt attól tetted függővé a milánói versenyen történő indulását, hogy milyen hosszúra nyúlik az azt követő pataérzékenysége, ami általában néhány nap szokott lenni.

Nagyon bizakodó voltam, hiszen a patkolást közvetlenül megelőző napon bíztató stílusban, jó formában végezte a gyors munkáját. Már-már versenyformát mutatott.

Azért voltam kissé visszafogott, mert ezúttal az angol kovácsa, Stuart Packham nem csupán kicserélte a patkóit, hanem körmölni is kellett, ami után előfordulhat hosszabb pataérzékenység is.

Ez sajnos be is következett, a várt egy-két nap helyett immáron tízedik napja tart, a jobb első patája még mindig érzékeny egy kicsit. Ez azt is jelentette, hogy a tervezett három napos szüneten túl, további hét napra le kellett állnunk a munkával. Így pedig nem lehet bevállalni a hétvégi milánói versenyt.

Erről mikor döntetek?

Az utolsó pillanatig vártunk, a versenyből hivatalosan még most sincs törölve, de tegnap, azaz kedden nyilvánvalóvá vált, hogy nem utazunk. Hozzá tartozik még, hogy Soumillon sem lovagolhatta volna, ugyanis vasárnap még az eltiltását tölti, amit túlzott ostorhasználat miatt róttak ki rá.

Leálltok, vagy továbbra is versenyre készítitek Overdoset? A szezon a végéhez közelít.

Dolgozunk vele folyamatosan, de jelenleg nincsen olyan verseny, amire kifejezetten készülnénk. Ha elmúlik az érzékenysége, és ismét versenyformába kerül, akkor természetesen versenyt fog kapni. Reálisan nézve az az 1200 méteres, november 14-i római Group 3-as verseny a legvalószínűbb (Premio Carlo e Francesco Aloisi), amit két éve tíz hosszal nyert.

Semmiképpen nem szeretnénk a csalódást jelentő Baden-Badeni versennyel befejezni a szezont, és azzal menni a téli pihenőre. Nagyon jó volna még egy önbizalom növelő futás, de természetesen csakis akkor, ha a ló éppen aktuális állapota minden szempontból lehetővé teszi ezt.

Milánó vagy Róma, mi a különbség a számotokra?

Egyrészt a táv, hiszen a milánói 1000 méter most ideálisabb lett volna Overdose számára, mint a római 1200. Továbbá Milánóban az olaszok legjobb sprintere, Black Mambazo is nevezve van, aki két éve Rómában második volt Overdose mögött. Így a kettejük közötti korábbi és jelenlegi különbséget összevetve pontosabb képet kaphattunk volna arról, hogyan állunk most.

Mikor lehet Rómáról biztosabbat tudni?

Csakis a következő patkolása után, amikor is körmölésre már nem kerül sor, csakis patkócserére.

Mindezek ellenére te mégis elutazol Milánóba...

Úgy terveztük, hogy Overdose mellett még egy lovat indítunk a versenynapon, így viszont csak azt a kétéves Alfkonát visszük, aki eddig mindhárom versenyét nagy stílusban nyerte. Legutóbb Pozsonyban, a BBAG, azaz a Baden-Badeni lóversenyárveréseket szervező cég díját. Én csak a futtatója vagyok, egy barátom tulajdonában áll.

Ez már igazán komoly nemzetközi megmérettetés lesz számára. Az 1600 méteres Group 3-as kétéveseknek kiírt kancaverseny (Premio Dormello) talán túl erős lesz neki, de elsősorban azért neveztük, hogy Overdose ne utazzon egyedül. Hát most ő fog.

Forrás: PannoniaOverdose.hu