A startot követően lovasa, az angol Gary Hind rögtön az élre tudott állni vele, és pozícióját meg is őrizte a kanyarban.

Ez azért volt fontos pillanat, mert a Pozsonyban az ezer méteres távot nem egyenes pályán, hanem egy 180 fokban visszaforduló szűk kanyaron keresztül futják, így aki kívülre kerül, sokat veszíthet.

Overdose elsőként fordult a rövid, mindössze 400 méteres célegyenesre, ahol ugyan a többiek nagyon jöttek, de lovasa nem kért tőle többet, mint ami a futamgyőzelemhez feltétlenül szükséges volt.

Lovasát, az angol Gary Hind-ot zsokétársai a verseny előtt a PannoniaOverdose.hu tudósítójának jelenlétében froclizták, hogy tudja-e milyen másodiknak lenni, és tudja-e, hogy ma véget ér a karrierje, mert kikap, és soha többé nem kap jó lovat.

Gary Hind a verseny előtt  - Szia Gary! Tudod milyen másodiknak lenni?  - Irány a jártató!

A díjátadás után, amikor a többiek már zuhanyoztak, Gary a serleggel a kezében egy hatalmas ugrással érkezett a zsokéöltözőbe, és az egész épület beleremegett, amikor elkiáltotta Overdose nevét.

- Menj!  Gary Hind  Overdose a jártatóban

Mikóczy Zoltán a versenyt követő rövid sajtótájékoztatón megköszönte azt a feléjük áradó szeretetet amit mindenhol érzett ahol csak megfordult, mert ez kellett ahhoz a kitartáshoz, hogy ez a kis csapat átvészelje azt a rengeteg bajt és valóságos pechszériát, ami őket érte az elmúlt 15 hónapban.

100 méterrel a cél előtt  A célban  Ma ennyivel is elég volt jobbnak lenni

Ez adott reményt arra, hogy lesz folytatás. Ebből a betegségből nemhogy győztesen szoktak visszatérni a lovak a versenypályára, hanem sok esetben olyan súlyosan torzul a pataszerkezetük, hogy járni se tudnak. A németek nevezték csodalónak, amit ma láttunk, az a második csoda!

Az angolok így mutatják, hogy első!  Ismét magyar Himnusz Pozsonyban!

2010. július 18. - Pozsony


CENA MYSA (Listed)
1000 m (10.000 EUR összdíjazás)

I. OVERDOSE - Gary Hind
II. BOSCHKA - Martin Srnec
III. ANOTHER TRUE STORY (GB) - Erwin Dubravka
IV. LUNAR WIND (GB) - Jean Pierre Lopez
5. VÁROSBÍRÓ (IRE) - Václav Janácek
6. DE ROBERTO (IRE) - Zuzana Vokálková
7. FINAL FLASH (GER) - Jaroslav Línek
8. EL HADJI (CZE) - Rastislav Jurácek
9. MAHIKI (GB) - Varga Zoltán

Helyezés nélkül: MURANO (GER)
Lejelentve: HEAT SET (FR)

Fél hosszal győz, majd nyak, egy és negyed hossz, két hossz, nyak, fél hossz, fejhossz, hat hossz
Idő: 1:00,77 (13,51 / 22,44 / 24,82)

Forrás: PannoniaOverdose.hu