Állatorvosa, Dr. Szmodits Zsolt pedig arról tájékoztatta a PannoniaOverdose.hu-t, hogy a ló jó hangulatban, problémamentesen érkezett meg, s már első sétáján is túl van.

Overdose a frankfurti repülőtér istállójában.

Overdose megérkezett dubaji luxusistállójába

Ugyanitt csapatával
(b-j: Jozef Roszival tréner, Mikóczy Zoltán és Osztényi Zoltán munkalovas)

Overdose megérkezett dubaji luxusistállójába

Overdose ebben a konténerben repült

Overdose megérkezett dubaji luxusistállójába

Overdose megérkezett dubaji luxusistállójába

A Meydan versenypálya főtribünje.

Overdose megérkezett dubaji luxusistállójába

Mérete az ascotival vetekszik.

Overdose a következő hat napot karanténban tölti, amelyben 48 óra elteltével már munkát is végezhet, igaz, csak a többiektől külön, hiszen a karantén lényege pont az, hogy más lóval ne találkozhasson. Ráadásul ott fényképezni sem szabad, így első képeinket mi is csak akkor tehetjük majd közzé Dubajból, amikor Overdose már elhagyta e létesítményt.

Overdose megérkezett dubaji luxusistállójába

(a képen NEM Overdose látható!)

A Dubaji versenyeket a Meydan versenypályán tartják, ami részben a korábbi Nad Al Sheba pálya helyére épült. Overdose karanténja pedig ez utóbbi, régi, de korszerű létesítményeinek egyikében van. Mikóczy Zoltán csak annyit mondott a körülményekről, hogy Overdose olyan luxusistállót kapott, amilyenről mi csak álmodni tudunk. Itt mindent megkap, a csapat Magyarországról csak a felkészítés és a kint tartózkodás idejére szükséges takarmány-kiegészítőket vitte magával, melyeket Dr. Vida Imre és a Vida-Vet Kft. biztosított Overdose számára.

Overdose megérkezett dubaji luxusistállójába

Már a PannoniaOverdose.hu-n is látható a 24 órás Dubai Racing lóversenycsatorna adása, mely élőben közvetíti a Dubai World Cup Carnival összes versenynapját, így Overdose futamait is. Más időpontokban az év nagy versenyeit ismétlik, lovas dokumentumfilmeket sugároznak, vagy arab sejkek mutatják be lovaikat, ménesüket.

Versenynapok és kezdési időpontok (magyar idő szerint):

január 12., 15:30 • január 20., 12:00 • január 21., 15:30 • január 26., 15:30 • február 3., 12:00 • február 9., 15:30 • február 16., 15:30 • február 17., 12:00 • február 23., 15:30 • március 1., 15:30 • március 3., 15:30 • március 10., 13:30 • március 17., 13:30 • március 31. - Dubai World Cup, 13:30

-------------------------------------------------------------------------------

2012. január 7. - Overdose elindult Dubajba, holnap a sejk lovaival repül

Kissé meglazultak Overdose patkói, és mivel így nem utazhatott volna, ezért Stuart Packham csütörtökön Alagra repült Angliából, és újrapatkolta. A művelet problémamentesen zajlott, így péntekről szombatra virradó éjszaka a csapat elindulhatott Frankfurtba. Ahová ma, azaz szombaton kora délután érkeznek. A tervek szerint 15 órakor veszi át Overdose-t a helyi állatorvos, ezt követően pedig a frankfurti repülőtér istállójában szállásolják el.

Overdose elindult Dubajba, holnap a sejk lovaival repül

Onnan holnap reggel 8 órakor, állandó munkalovasa Osztényi Zoltán társaságában egy teherszállítón repül el. Mikóczy Zoltán, Jozef Roszival tréner és Dr. Szmodits Zsolt állatorvos egy korábbi személyszállítóval utaznak, így ők már Dubajban várják Dózi gépét – helyi idő szerint holnap 15.30-kor. Overdose két német ugróló társaságában repül, akik Al Maktoum sejk, Dubaj uralkodója feleségének új szerzeményei.

Forrás: PannoniaOverdose.hu