Hogyan utaztatok?

Tegnap korán indultunk, de már rögtön Budapest után, Biatorbágy mellett belefutottunk egy nagy dugóba.

Amikor a rendőrök meglátták a lószállítót, és megtudták, hogy Overdose-t visszük a németországi versenyre, mintegy 10 kilométert vezettek fel bennünket a leállósávon, így ott nem vesztettünk időt.

Ausztriában azonban sajnos belefutottunk egy nagy, másfél órás dugóba. Most van a turistaidőszak vége, nagy forgalom volt mindenhol.

Overdose szerencsére menet közben nyugodt volt.

A legnagyobb német lóversenyportál, a galopp-online.de mai címlapján Overdose érkezése a vezető hír, a precizitásukra jellemző, hogy még arról is beszámoltak, hogy este kilenc óra két perckor érkeztetek meg a Baden-Badeni versenypályára, és Overdose kilenc óra nyolc perckor sétált be a boxába.

Ott pedig azonnal meghempergett a szalmában. Ezt a kérésünkre éppen most délelőtt cserélik fűrészporos alomra, egyrészt, mert az elmúlt másfél évben ehhez szokott, másrészt, hogy éhségében nehogy fogyasszon belőle. A körülmények nagyszerűek, semmire nem lehet egy rossz szavunk sem.

Nem csak mi magyarok vagyunk büszkék rá, de a németek is sajátjuknak érzik Overdose-t, hiszen ott aratta első nemzetközi sikereit, ők nevezték el „Ungarische Wunderpferd”-nek, azaz magyar csodalónak. Két éve, pont az Arany Ostoron jártatok legutóbb versenyen Németországban. Emlékeztek még rátok?

Meglepően nagy a bennünket övező szeretet, ami egész aprócska dolgokban is megnyilvánul. A sarki kisvendéglőben is megismert a felszolgáló kisasszony, aki még a betegségéről is tudott. Éppen most vár rám a német újságírók és fotósok csapata, hogy a holnapi újságokba friss anyagot jelentethessenek meg róla, de ezt követően már ki is kapcsolom a telefonomat, hogy semmi és senki ne zavarhasson, hogy a hátralévő időt csak azzal tölthessem, hogy Overdose minél jobb állapotban állhasson starthoz.

Peter Mühlfeit, a  Baden-Badeni versenypálya sajtófőnöke két nagyszerű képet küldött a  PannoniaOverdose.hu-nak  Az  egyenespálya, ezen fog Overdose vasárnap versenyezni

Úgy tűnik, a vasárnapi versenyben 14-en indulnak, legalábbis jelen pillanatban még ennyi ló áll, a ma reggeli indulóadást követő állapot csak később lesz ismert. Megérkeztek az első oddsok is, ami szerint Overdose-t 1:3,2-vel adják. Reggel még 3,8-szoros pénzt fizettek volna rá, de úgy tűnik, egyre többen játsszák, azóta a többiek oddsai viszont nőttek. War Artist és Smooth Operator követik egyaránt 1:5,5-tel, majd Amico Fritz 1:6,5-tel és Triple Aspect 1:7,5-tel. A többiek 1:15 felett.

A galopp-online.de oldalon volt egy szavazás, e szerint a látogatók 64%-a első helyre várja Overdose-t, 21% dobogóra, és csak 15% szerint nem lesz az első háromban. Ez is roppant megtisztelő, és jelzi a lovat övező szeretetet.

Két éve Overdose a legjobb német lovak ellen versenyzett a Goldene Peitschében, ám most kiváló francia, angol és ír idomításban álló lovak is érkeztek. Köztük olyanok, akik Group 1-es versenyekben is rendre dobogóközelben végeztek...

Ez egy jóval erősebb mezőny a tavalyelőttihez képest. Overdose-nak élete legjobbját kell futnia, hogy győzzön. Ne higgye senki otthon, hogy ez a futam az előző két versenyéhez hasonló sétagalopp lesz.

Az mindenestre bíztató, hogy lovasa, Christophe Soumillon remek formát mutat mostanában...

Ő szombaton még Franciaországban versenyez, és csak vasárnap délelőtt érkezik, de ez a zsokévilágban így szokás. Nemrég beszéltünk, már ő is nagyon várja a versenyt.

Hogyan telik a hátralévő néhány nap?

Kikapcsolt telefonnal.

3, 7, 13: Overdose-nak összejöttek a szerencseszámok!

A német galopp-versenyintézőség közzétette a 140. Goldene Peitsche végleges startlistáját. Overdose-nak összejöttek a legnépszerűbb szerencseszámok, idei harmadik futására hetessel indul a tizenhármas startboxból.

2010. augusztus 29. – Baden-Baden

140. GOLDENE PEITSCHE (Group II)
1200 m – 70.000 EUR összdíj (40.000, 15.500, 6500, 4000, 2500, 1500 EUR)

 
  Súly (kg) Tréner Lovas Startbox
1 Amico Fritz 59,0 H.-A. Pantall (FRA)  F. Veron 9
2 Atlantic Sport 59,0 P. Schiergen A. Starke
6
3 Contat 59,0 P. Vovcenko R. Juracek 14
4 Indomito 59,0 P. Vovcenko F. Minarik 7
5 Mood Music 59,0 Mario Hofer R. French 10
6 Nareion 59,0 W. Baltromei D. Boeuf 3
7 Overdose 59,0 Jozef Roszival (HUN) C. Soumillon 13
8 Smooth Operator 59,0 Mario Hofer T. Hellier 5
9 Triple Aspect 59,0 W. J. Haggas (ENG)  L. Jones 2
10 Walero 59,0 U. Ostmann  A. Helfenbein 4
11 War Artist 59,0 A. de R.-Dupre (FRA) A. de Vries 8
12 Gilt Edge Girl 57,5 C. G. Cox (ENG) L. Morris 12
13 Rock Jock 57,5 Mrs. T. Collins (IRE)  M. C. Hussey 1
14 Fenella Rose 56,0 P. Vovcenko  J. Bojko 11

A 13-as startbox azt is jelenti, hogy Dózi kívülről indul, legalábbis a pálya egyetlen, enyhe balkanyarjához viszonyítva.

Forrás: PannoniaOverdose.hu