Akkor még nem számolhatott azzal, hogy Overdose az állatorvos javaslatára egyhónapos boxpihenőre kényszerül, ami után felkészítését az alapoktól kell újrakezdeni. A PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, még mindig nem biztos benne, hogy jól döntött, de a ló már úton van haza Alagra, hogy amikor majd elkezdhetik fokozatosan terhelni, akkor az őt legjobban ismerő csapat legyen körülötte.


Overdose március 15-én érkezett Angliába Dubajból. Hétfőn másodszor patkolták újra...

Mikóczy Zoltán: Ezúttal is ortopéd patkót kapott, az állatorvosi jelentés szerint semmilyen utólagos probléma nem jelentkezett nála.

Döntöttetek már arról, hogy Angliában marad, vagy hazahozzátok Alagra?

Mikóczy Zoltán: Még mindig nem lehetek biztos abban, hogy jó döntést hoztam. Angliába érkezése óta boxpihenőn van, mert nem lehetett vele az általam elképzelt munkát elkezdeni. Ezért amikor majd terhelhetővé válik, a munkát az alapoktól kell indítani. Ekkor pedig szerencsésebb, ha fokozatosan terheljük, amihez elengedhetetlen, hogy az őt legjobban ismerő csapat foglalkozzon vele. Akkor tudunk lépésről-lépésre haladni, ha állandóan a szemünk előtt van. Ezért azt láttam a legcélszerűbbnek, hogy hazahozzuk Overdose-t.

Bizonyára az Angliában maradás lehetőségét is alaposan mérlegelted...

Mikóczy Zoltán: Amikor ebben gondolkodtam, akkor még nem számoltam azzal, hogy Overdose az állatorvos javaslatára egyhónapos boxpihenőre kényszerül, ami alatt diétára is van fogva, tehát a felkészítését majd az alapoktól kell újrakezdeni. Ha ez nem így alakul, akkor Pulborough-ban Amanda Perrett trénernél rendelkezésre álltak volna olyan szakképzett lovasok, akik rendszeresen angol Group-lovakkal dolgoznak, tehát lett volna, aki a hátára ül, és elég, ha a trénere és állandó munkalovasa csak később, a verseny előtti formaidőzítéshez közeledve kezd el dolgozni vele.

Mikor indultok?

Mikóczy Zoltán: Vártunk pár napot a patkolást követően, és csütörtökön elindult vele a lószállító. Mivel most nem versenyre utazik, ezért rövid, kímélő etapokat terveztünk neki. Az első éjszakát a holland-belga-német hármas határ közelében töltötte, a következőt a német-osztrák határ közelében fogja – mindkétszer istállóban – és várhatóan szombaton érkezik Alagra.

Ezúttal is kedvenc utánfutójában utazik?

Mikóczy Zoltán: Nem, most a Horse Trans Cargo nagy kamionjával jön haza. Ebben két éve már utazott, amikor Alagról a Berlin melletti Hoppgartenbe vittük.