Ennek már csak annyi a célja, hogy az elfogyasztott táplálékot feldolgozza a szervezete, hogy minél erősebb legyen a jövő keddi versenyre.

Amelyben ismét az az Andreas Suborics lesz Overdose lovasa, aki mindkét idei versenyében vitte (Berlin, Haydock Park), és akivel legnagyobb sikereiket aratták 2008-ban (Hamburg, Baden-Baden, Párizs, Róma).

A tervek szerint ezúttal csak a verseny napjának reggelén utaznak a lóval Ascotba, hiszen a távolság a pálya és a tréningközpont között alig több mint 100 kilométer.

A vetélytársak

Az 1000 méteres Group I-es King’s Stand Stakesre 59-en neveztek, majd a mezőny 35-re szűkült, de még két forduló hátra van. Ma újabb lovakat törölhetnek, és még hétfőn reggel 10 óráig is bejelenthetnek további visszalépőket, így a tényleges mezőny csak az utolsó pillanatban válik ismertté.

Mikóczy elmondta, hogy ugyan ilyenkor még nagy taktikázás folyik a trénerek között, de akiknél a holnapi listán már a lovast is megnevezik, az valószínűleg futni is fog, és inkább azok közül számít további visszalépőkre, akiknél még nem nevesítik a zsokét, illetve akiket az utolsó pillanatig állva hagynak a Royal Ascot több futamában is, és trénereik/tulajdonosaik csak az utolsó pillanatban döntik el, melyiket választják. (A versenyben maximum 28-an indulhatnak. Az elmúlt három évben 12-15-en álltak starthoz.)

A pálya állapota

Ascotban vasárnap és hétfőn 35mm csapadék hullott. A pálya állapotát ma reggel mérték fel, az Angliában használt skálán az 1-es jelöli a legpuhább, míg a 15-ös a legkeményebb talajt. A célegyenes középső vonalában 9.4-et mértek, a közönség felöli szélén 8.6-ot, míg a közönségtől távolabbin 8.8-at. Ezek a számok szinte teljesen megegyeznek azzal, amilyen állapotban a Haydock Park talaja volt Overdose legutóbbi futásakor. Ugyan csak a szélén mértek (8.6-ot), de Andreas Suboricstól tudjuk, hogy a közepe ott is valamivel keményebb volt.

Azaz, ha így marad minden, drukkolhatunk, hogy Overdose-t ne a középső startboxok valamelyikébe sorsolják megint, hiszen neki az a jó, ha minél puhább talajon futhat. Az előrejelzés szerint a hétvégéig csak kisebb záporok várhatók, ám szombattól hétfőig akár komolyabb eső is eshet. Ez azért is volna fontos, mert az ascoti pálya illetékesei a mai Racing Postban úgy nyilatkoztak, hogy a lehetséges eső miatt a futófelületet már nem fogják locsolni.

Forrás: PannoniaOverdose.hu