Eredetileg Overdose-t és Opium Bulletet is Frankie Dettori lovagolta volna, aki annak ellenére vállalta a lovaglást, hogy ugyanezen a napon futják Németország legnagyobb versenyét, a Group I-es Badeni Nagydíjat (Grosser Preis von Baden - 250 ezer euró), de egy Curragh-i (Írország) 130 ezer eurós Group I-es versenyt is válaszhatott volna helyette.

Ez nem az első alkalom, hogy a világ egyik vezető zsokéja Overdose kedvéért jóval rangosabb versenytől maradt volna távol, hiszen Soumillon 2010 augusztusában a Német Derby helyett inkább Overdose-t lovagolta volna Budapesten - őt akkor istállója nem engedte.

Mivel Overdose nem fut, Mikóczy Zoltán is lemondta Dettorit, hiszen az olasz lovas egyedül miatta jött volna. Így Opium Bulletre - talán kabalából - azt a Martin Srnec-t kérte fel, aki Overdose-t szintén az első versenyén lovagolta.

Az utónevezéseket követően már tudható, hogy igen nehéz mezőny jött össze a Blaskovich Ernő Emlékversenyben, hiszen hat olyan ló lett nevezve Opium Bullet és még egy debütáns mellett, akik már versenyt is nyertek.

Overdose féltestvérének dolgát az is nehezíti, hogy a versenyt nem egyenes pályán futják, hanem kanyarban, így élete első futásán nem csak a körülményekkel kell ismerkednie, de a startpozíció felvétele is kulcsfontosságú lesz.

Hiszen ahogy kitörnek a lovak a startgépből, máris a kanyarban találják magukat, ahol ha csak egy kicsit is gyengébb startot vesz egy tapasztalatlan ló, komoly hátrányt szedhet össze egy külsőbb íven.

Martin Srnec Szlovák Derby-győzelme 2010-ben Pozsonyban, két futammal azután, hogy Overdose 15 hónapos lábadozása után visszatért a versenypályára.A vasárnapi versenynap programja:

11:30 Kapunyitás
13:00 I. futam
13:30 II. futam
13:40 Pónigaloppverseny
14:05 Kozma Ferenc Emlékverseny
14:35 IV. futam
15:10 Imperiál Díj
15:40 Nemzetközi Amatőrverseny
16:15 Kincsem Díj
16:45 Szabó József Emlékverseny Hendikep
17:20 Kovács Mihály Emlékverseny- Magyar Háromévesek Nagydíja
17:35 Overdose búcsúztatása
17:55 Blaskovich Ernő Emlékverseny (Opium Bullet bemutatkozása)

A belépés ingyenes. Az óriáskivetítőn a nap futamai mellett Overdose pályafutásának legemlékezetesebb pillanatait is láthatják a nézők.

A pálya megközelítése, és egyéb információk a Kincsem Parkba először látogatóknak: www.kincsempark.com.

Forrás: PannoniaOverdose.hu