Engedd meg, hogy a PannoniaOverdose.hu olvasói nevében boldog születésnapot kívánjunk a ma öt éves Dózinak. Ez csak a csapat számára vagy Ovedose-nak is egy különleges nap?

Neki ugyanolyan, mint a többi, ugyanazt a munkát végzi, mint a felkészülési szakasz bármely napján. A késő délutáni órákban fogok megérkezni hozzá Hoppegartenba, hogy valami kis aprósággal meglepjem.

December elején, amikor Alagon felvezettétek újságírók előtt, jóízűen elfogyasztotta munkalovasa, Budinszki Barbara születésnapi csokrát. Most is virággal készülsz?

Inkább répával és almával, de sikerült rátalálnom egy speciális, lovak számára készült takarmány-kekszre is. Remélem, ízleni fog neki a lósüti.

Arról tudsz már pontosabbat mondani, hogy melyik versenyt nézted ki neki?

Június 19-e, Royal Ascot. Továbbra is ez a prioritás, előtte viszont minimum egy felhozó verseny mindenképpen szükséges, talán május első felében.

Anglia? Franciaország?


Először az angol kiírásban kerestem megfelelő versenyt a számára, a józan ész viszont azt diktálja, és a nálam hozzáértőbbek is egyöntetűen azt tanácsolják, hogy inkább egy önbizalom növelő, könnyebb versenyt válasszunk. A helyszíne Franciaországban, Németországban, vagy itt valahol Közép-Európában lehet.

Az „itt valahol Közép-Európában”, az mennyire lehet egészen itt? Talán egy újabb budapesti futás? Elvégre most már tulajdonosi szempontból is színmagyar.

Ennek a lehetősége sem kizárt, ehhez azonban a ló formáján és egészségi állapotán túl igen fontos egy további feltétel: a ló az érzékeny patáira tekintettel csak olyan felületen futhat, ami elég puha. Ha a Kincsem Parkot ilyenné lehet varázsolni, akkor elképzelhető.

Ugyanúgy ezer méteres futamban gondolkodsz?

Erre is két lehetőség van, mert nemcsak verseny jöhet számításba, hanem a nyilvános tréning is. Ez esetben Overdose egy vezetőló kíséretében teljesíti a távot, nagyjából 80%-os versenytempóban. Persze ilyen nyilvános zárógaloppra nagyon ritkán kerül sor, és jobb lenne számára, ha versenyt futna.

Ki dönti el, hogy melyiket választod?


Ő, Overdose! Ki más?

Forrás: PannoniaOverdose.hu