2011.05.17. - Pulborough

Az angol újságírók másfél órán át faggatták Mikóczyt

Nem csak a szaksajtó (Racing Post), de a legnagyobb angol lapok is képviseltették magukat. Mikóczy Zoltán szinte pajzsként tartotta magát eléjük, hogy Overdose minél kevesebbet érezzen meg a körülötte zajló felhajtásból.

A lovat délelőtt 11-kor megsétáltatták, majd egy fedett ezer méteres ügetőkörben dolgozott egy kevéskét, mindezt a sajtó képviselői csak tisztes távolból figyelhették.

Ez alatt és ezt követően Mikóczy Zoltánt másfél órán keresztül kérdezgették.

Mire az újságírók elvonultak, a lovak már a Pulboroughban nagyon szigorúan vett 12-től 16 óráig tartó csendespihenőjükön voltak Overdose-zal egyetemben.

Mikóczy Zoltán ez alatt Amanda Perrettel a trénigtelep vezetőjével, és Jozef Roszival trénerrel telefonon konzultált, és úgy döntöttek, hogy Overdose holnapi, a Temple Stakes előtti utolsó gyors munkájára az 1400 méteres egyenes pályán kerüljön sor.

Ez abból a szempontból előnyös, hogy ugyanúgy emelkedik, mint a Haydock Park egyenese, és talán könnyebb rajta tartani a lovat, mint az 1600-as körpályán, hogy csak annyi energiát adjon ki magából, amennyit a holnapi munkájára szánnak. Végül Osztényi Zoltán munkalovassal bejárták a holnapi tréning teljes útvonalát.

2011.05.18. - Pulborough

Overdose dombnak felfelé vágtázva végezte utolsó gyors munkáját szombati versenye előtt

A mai nap már nyugodtabban, talán a részben tegnap rögtönzött sajtótájékoztatónak is köszönhetően kevesebb fürkésző tekintettől zavartatva telt. Mikóczy Zoltánnal éppen akkor beszéltünk, amikor az orra elé tették a Racing Post mai számát, aminek címlapjáról lova mosolygott vissza rá.

Ám ennél sokkal fontosabb feladat várt a csapatra, ugyanis Overdose ma végezte utolsó gyors munkáját szombati versenye előtt. Tegnap dőlt csak el, hogy ezt azon a 7 furlongos (1400 méteres) egyenes pályán végzi, ami ugyanúgy emelkedik, mint azok a pályák, amiken Angliában versenyezni fog.

Mikóczy szerint Overdose frissen, nagy kedvvel végezte munkáját, nem csak szemre, hanem kézi mérésük alapján is biztatóan ment. Összesen 1200 métert futott, ebből azonban csak 500-600-at teljesített sebes vágtában, azonban munkalovasa, Osztényi Zoltán ekkor sem engedte teljesen el, végig fogta, nehogy túl sok energiát adjon ki magából.

Az emelkedőnek azért van különös jelentősége, mert Overdose korábban szinte minden alkalommal teljesen sík pályán futott, az angol lovak viszont jobban hozzá vannak szokva a dimbes-bombos viszonyokhoz. A Haydock Parkban a startot követően két kisebb emelkedő is található, ennél azonban már nehezebb lesz az ascoti pálya, ahol az emelkedő jóval meredekebb. Talán Overdose előnyére lehet, hogy már a berlini versenyét is emelkedős pályán futhatta, és, ha csupán egy alkalommal is, de Pulboroughban is dombnak felfelé vágtázhatott.

A berlini pálya emelkedő egyenese

A berlini pálya emelkedő egyenese

A pulboroughi 7 furlongos (1400 méteres) egyenes tréningpálya

A pulboroughi 7 furlongos (1400 méteres) egyenes tréningpálya

A Haydock Park befutója

A Haydock Park befutója

Az ascoti egyenes

Az ascoti egyenes

Forrás: PannoniaOverdose.hu