„Akkor fogalmazódott meg bennem ennek az olajfestménynek az ötlete, amikor a birminghami Őszi Vásáron jártam. Egy üzletember odajött hozzám, és azt javasolta, hogy fessek három lovat egy képre.” – nyilatkozta Dave a Lovam.hu megkeresésére. „Megcsináltam, és hihetetlen élményt nyújtott számomra az érdeklődés, amit e festmény generált. Rengeteg kedves levelet és pozitív visszajelzést kaptam az emberektől.”

Charlotte Dujardin - Valegro
Charlotte Dujardin - Valegro
Fotó: www.charlottedujardin.co.uk

Valegrot (Negro x Gershwin), a 2002-es születésű, 167 centiméteres magasságú pej heréltet Charlotte Dujardin lovagolja – aki sporttársát csak Blueberrynek becézi. Charlotte eleinte lóápolóként csatlakozott Carl Hester Gloucestershireben levő newenti istállójához, majd lehetőséget kapott a Carl Hester és Roly Luard közös tulajdonában álló holland melegvérű ló továbbképzésére úgy, hogy a későbbiekben majd Hester versenyzik vele, azonban a forgatókönyv máshogy alakult.

Valegro Charlotte-tal a nyergében a 2012. januári CDI Kapellen díjlovaló verseny óta veretlen. A páros tagja volt a rotterdami Európa-bajnok brit csapatnak, megnyerte a 2011-es FEI Díjlovagló Világkupa londoni fordulóját, majd 2012 áprilisában olimpiai Nagydíj Speciál világrekordot állított fel 88,022%-kal. Ezután beválogatták őket a 2012-es Londoni Nyári Olimpiai Játékokra a Nagy-Britanniát képviselő díjlovasok közé, ahol már az első fordulóban új olimpiai csúcsot állítottak 83,784%-os eredményükkel. 2012. augusztus 7-én Charlotte Dujardin és Valegro a brit díjlovagló csapat tagjaként olimpiai aranyérmet szerzett, rá két napra pedig megnyerték az egyéni aranyat is 90,089%-os teljesítményükkel. A 2013-as herningi Európa Bajnokságon szintén elsöprő győzelmet arattak: a Nagydíjban 85,94%-kal, a Nagydíj Speciálban 85,69%-kal verték meg a díjlovagló élmezőnyt.

Laura Bechtolsheimer - Mistral Hojris
Laura Bechtolsheimer - Mistral Hojris
Fotó: LL-Foto.de

Az 1995-ös dán tenyésztésű, sárga Mistral Hojrist (Mitchellino x Ibsen ) a brit díjlovasnő, Laura Bechtolsheimer lovagolja. Mistral Hojris, becenevén csak „Alf” már kétszer is képviselhette Nagy-Britanniát olimpián: először 2008-ban Pekingben, ahol lovasával a hatodik helyen végeztek, majd részt vettek az ötkarikás játékokon 2012-ben Londonban. Ez utóbbin a brit csapattal aranyérmet, egyéniben pedig bronzérmet szereztek.

Carl Hester - Uthopia
Carl Hester - Uthopia
Fotó: www.carlhester.co.uk

A 2001-ben született sötét pej mén, Uthopia (Metall x Inspekteur) a brit származású Carl Hester legjobb díjlova. Carl és Uthopia a 2012-es Londoni Olimpiai Játékokról a brit csapat tagjaként aranyéremmel térhetett haza Nagy-Britanniába.

Nagy-Britannia díjlovagló csapata, London 2012
Charlotte Dujardin, Carl Hester, Laura Bechtolsheimer
Nagy-Britannia díjlovagló csapata, London 2012