A fesztivál középpontjában idén is a lovashagyományok bemutatói, a fergeteges huszárrohamok, a lovasparádék lenyűgöző látványvilága, valamint a települések bemutatkozását szolgáló Vágta Korzó áll majd. Emellett folyamatos koncertprogramok és változatos műsorok színesítik a kínálatot a versenyt körülölelő Pünkösdi hétvégén, május 30-31. és június 1-je között.

A versenypályán kiegészítő programként két hivatalos díjugrató versenyszámot láthat a közönség: magasugratást és korlátugratást. A két versenyszámban a magyar díjugrató sport legjobb 10-10 párosa vesz részt magas pénznyereményért. A korlátugratás magyar rekordja 1976 óta 190 cm, most reálisnak tűnik ennek a csúcsnak a megdöntése. Igazi show lesz!

A hétfői napon lesz az olimpikonok futama, ahol négy volt öttusázó olimpiai, illetve világbajnok verseng majd egymással a Hősök terén. A futam egyben megemlékezése az 1989-es, húsz évvel ezelőtti budapesti öttusa világbajnokság felejthetetlen győzelmi pillanatainak. A mozgáskorlátozott lovasok is bemutatkoznak a Vágtán.

A rendezők több százezer vendéggel számolnak a három nap alatt. Magát a lóversenyt a Hősök terén tribünök és kivetítők segítségével mintegy 30 ezren láthatják egyszerre élőben.

A teljes program, valamint egyéb tudnivalók megtalálhatók a Nemzeti Vágta honlapján.