A korábban, kilenc fogadóiroda oddsai alapján számított 18,4-es átlaga mostanra 13,5-re javult. Persze nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez az előrelépés elsősorban annak tudható be, hogy három olyan lovat is töröltek azóta a mezőnyből, akik korábban még előtte voltak ebben a sorban.

A fogadók bizalma azonban töretlen. A Racing Post honlapján nemrég arról kérdezték a látogatókat, ki nyeri a King’s Stand Stakest, és Overdose-nál csak a Temple Stakes friss nyerőjét, Sole Power várják többen az első helyre. Hogy mindez mit jelent? Semmi többet, mint, hogy még mindig szeretik Angliában, és még mindig bíznak benne.

Mi más magyarázhatná, hogy a szavazáson bőven maga mögé utasította a roppant magas színvonalú ausztrál versenyeken kiválóan szereplő Star Wittnesst és az Amerikában nemrég 1000 méteren 54,0-s időt repesztő Bridgetownt is.

Időközben az is kiderült, hogy Overdose kedden 8-as számmal fog futni, de, hogy melyik startboxból indulhat, az csak a hétfői sorsoláson fog eldőlni. Mint ahogy az is, hogy a jelenlegi 21 fős mezőnyből lesznek-e még további visszalépők.

Élőben közvetíti Overdose ascoti versenyét a Sport M, a Kincsem Park Panoráma Étterme várja a rajongókat

Ez lesz a mindössze fél órával hamarabb kezdődő versenynap második futama, amit a Sport M televízió 15.30-tól élőben közvetít, az adás csak a versenynap végén, 19.45-kor ér véget.

Azok kedvéért, akik nem tudják fogni, még aznap megismétlik az egész négy órás közvetítést a Sport 2-n, és a következő napokban a Sport Tv mindhárom adóján számos alkalommal ismétlik.

A Kincsem Park is várja a rajongókat, ahol az egész ascoti versenynap valamennyi futamát figyelemmel kísérhetik.

A Panoráma Étterem 15 órakor nyit, óriásprojektor is várja a vendégeket, a belépés ingyenes, a büfé nem.

Akik kilátogatnak a Kincsem Parkba vagy leülnek a tévé elé, ne várjanak Overdose futamára, hanem rögtön az első futammal, az egy mérföldes, Group I-es Queen Anne Stakessel kezdjék, ahol a világ egyik (sokak szerint: a) legjobb lova, Goldikova is elindul.

Aki eddigi 18 Group I-es versenyén 13-szor győzött: Longchampban (Párizs) és Deauvilleban négyszer-négyszer, Santa Anitában (Kalifornia) kétszer, a Churchill Downsban (Kentucky), Ascotban és Newmarketben pedig egyszer-egyszer. Csupán egyetlen egyszer maradt le a dobogóról. A telivérvilágbajnokságnak is nevezett Breeders' Cup mérföldes futamát háromszor nyerte zsinórban. Össznyereménye (eddig) közel négymillió angol font, azaz 1,2 milliárd forint.

Overdose futamát követően pedig a szintén mérföldes St. James's Palace Stakes következik, amelyben az a Frankel lép pályára, aki holtversenyben vezeti a telivérvilágranglistát, és eddig élete mind a hat versenyét megnyerte (2 Group I-es, és 1-1 Group II és III.), átlagosan hat hosszat adva az utána beérkező másodikaknak.

Forrás: PannoniaOverdose.hu