Az idei évben II. Erzsébet Királynő nyerte el Az Év Lótulajdonosa 2013 díjat a brit lósportban – elismerve ezzel a Royal Ascoton elért győzelmét, illetve közel 60 éves munkáját, amellyel hozzájárult a lóversenyzés sikereihez.

A Versenyló-tulajdonosok Egyesülete (Racehorse Owners Association) díjának átadására 32. alkalommal került sor a lóversenyzés díjazottjainak ünnepi gálája (Horseracing Awards) keretein belül a londoni InterContinental Hotelben.

A díjat Őfelsége nevében a versenylovainak menedzsere, John Warren és az ő lánya, Susannah vette át.

II. Erzsébet Királynő és versenylovainak menedzsere, John Warren
II. Erzsébet Királynő és versenylovainak menedzsere, John Warren

„A brit lósport hihetetlenül szerencsés, hogy Őfelsége, a Királynő örökös támogatását élvezheti, és Estimate kiemelkedő sikere a Royal Ascot Gold Cup alkalmával mindenkit hatalmas büszkeséggel tölt el. Minden versenyló tulajdonos, illetve a Versenyló-tulajdonosok Egyesületének nevében és megbecsülésének jelképeként örömmel adjuk át e díjat a Királynőnek, Az Év Lótulajdonosának” – mondta Rachel Hood, a brit Versenyló-tulajdonosok Egyesületének elnöke.

A Királynő lova, Estimate, aki júniusban a Royal Ascoton egy szenzációs futam keretében megnyerte a Gold Cupot, a Cartier Racing Awards díjátadón Sir Michael Stoute nevű trénerével szintén elhozott egy kitüntetést (Outstanding Stayer) II. Erzsébet részére.
A Királynő számára a Cartier Stayer Award egy nappal a hivatalos Cartier Racing Awards ceremóniája előtt került átadásra a Buckingham Palotában. Őfelsége igencsak elégedettnek tűnt a díj átvételekor, és így nyilatkozott: „Rendkívül örülök ennek a kitüntetésnek, és boldogan veszem át a díjat Estimate nevében is, aki ennek elnyerése érdekében minden tőle telhetőt megtett.”

„Felettébb megtisztelő. Estimate jelenleg egy sandringhami legelőn pihen, figyeli a szarvasokat, élvezi a szabadságát. Lehetséges, hogy a következő szezonban még újra tréningbe kerül, és visszatér a versenysportba” – árulta el Őfelsége, II. Erzsébet Királynő.

II. Erzsébet Királynő és Estimate
II. Erzsébet Királynő és Estimate

Forrás: www.horsetalk.co.nz
Fotók: www.bbc.com