A holdújév, avagy a tavaszünnep Kína legfontosabb ünnepe. Ez egy nagy fesztivál, amelynek időpontja évről-évre változik, általában az európai naptár február 4-hez legközelebb eső újhold napján van. Ez idén január 31-re esik, és az ekkor megkezdődő kínai asztrológia szerinti „Zöld Ló éve” 2015. február 18-ig fog tartani.

A Ló évének első és legerősebb üzenete a Tűz felfokozott és igen erős jelenléte. Az elemek közül a Tűz az egyetlen, ami képes az összes többi elem megváltoztatására, átalakítására. Gyakorlatilag, minden kis jelentéktelennek tűnő esemény egy sokkal fontosabb és meghatározóbb történés előfutára lesz. Az esedékes, régóta halogatott változás, idejétmúlt kapcsolat, stagnáló munkahely, elindulhat végre a változás útján. Itt az ideje, hogy valami teljesen új születhessen a káoszból.

Ez az év az emberekre általában igen jó hatással lesz - egy gondolkozásra és tettekre sarkalló időszak következik. Az energiáinkat nem célszerű elaprózni és sok kisebb dologra használni. Jobb, ha egyszerre mindig csak egy dologra összpontosítunk. A tavasz és az ősz kedvező lesz vállalkozások indítására. Most olyanok is belevághatnak, akik eddig bármilyen megfontolásból halogatták döntésüket. A Ló évében már nem lehet tovább sodródni az árral! Felelősséget kell vállalnunk az életünkért, és határozottan kiállni végre magunkért. Minden ebbe az irányba mutat. Az események minőségét és mennyiségét természetesen meghatározzák személyes horoszkópunk állásai.

Azonban csak rajtunk múlik, hogy merünk-e élni a 2014-ben az adta pozitív lehetőségekkel. A legjobb, amit már most elkezdhetünk, az a tervezés és az előkészítése az új irányoknak, a „B” terveknek.

Írta: Sándor Mónika, asztrológus

2014 A Ló éve