Célja festményen, grafikán, fotón, egyéb képzőművészeti alkotásokon megjeleníteni, interaktív foglalkoztatások révén összekötni a lovak világát és az érdeklődő közönséget. Helyszíne a Csobánkai Lovarda, ami különleges lehetőséget biztosít a művek bemutatására adottságainak köszönhetően.

20140426 minden ami lo 01

A kiállítás védnöke: Balogh Gábor, a Diáksport Szövetség elnöke, olimpikon, világ- és Európa-bajnok öttusázó.

Jelenlétével megtiszteli a kiálllítást: dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok, a lólengés világklasszisa, Winkler Sándor Józsefné Csobánka polgármestere, valamint Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke.

Partnerek: Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakág, lovasok.hu, IRMÁk Nonprofit kft., Csobánka Önkormányzata.

A kiállítás ad teret a Szent László Király Lovas Egyesület által kiírt rajzpályázat eredményhirdetésének is, melynek zsűrijét Kőfaragó József festőművész vezeti.

Több neves kiállítás anyagát ötvözi a mostani, nagyszámú képzőművészeti alkotást tekinthetnek meg a látogatók, sokféle művész szemén keresztül figyelhetik meg, hogy tükröződik a lovak világa a különböző műalkotásokban.

A kiállítók között szerepelnek többek között Barkóczi József, Markovics Gábor, Urbán Gábor, Baranyai Márta, Bernhardt Mária és Gerendély Ágnes festőművészeket, Németh András, Lunczer Anikó, Pálinkás Anna, Gyükér Zsófia grafikusokat, Somogyi György fotóművészt, több sportfotóst... és a kör egyre tágul. Szerencsére a Csobánkai Lovarda is képes egyre nagyobbra tárni kapuit és helyet adni a „művészet és a valóság találkozásának”.

A kiállítás ideje alatt interaktív foglalkozások is várják az érdeklődőket. Próbára tehetik rajztudásuk, festményeket készíthetnek, lovagolhatnak, betekinthetnek a lovarda életébe, testközelből élhetik át mind a művészetet, mind a valóságot.

A programra a belépő ingyenes, de lehetőség lesz támogatói jegyeket vásárlására, amelyek külön sorsoláson vesznek részt, ahol képzőművészeti alkotások kerülnek kisorsolásra.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt a rendezvényen! Bővebb információ: http://csobankailovarda.hu/