Inkább csöndben és nyugodtan szeretnének készülni, hogy csak Overdose-zal foglalkozzanak, és ne arra kelljen folyton reagálniuk, hogy ki, mikor, mit mondott. Hiszen ezek potenciális dezinformációk is lehetnek.

Annyit azért csendben megsúgott nekünk, hogy egy kis eső nem ártana a verseny napján.

A PannoniaOverdose.hu ezt annyival egészíti ki, hogy az elmúlt napokban több rivális trénere is tett félreértelmezhető nyilatkozatot.

Nem véletlen a visszafogott taktikázás, hiszen a Royal Ascot első keddi, és ötödik szombati napján is rendeznek egy-egy komoly pénzdíjú rövidtávú versenyt, és miután sok ló még mindkettőbe nevezve van, így természetes, hogy nem mindegy tulajdonosaik számára, ki melyikben indul, kik ellen kell lovuknak futnia.

Egy jól megfogalmazott mondat pedig hatással lehet arra is, hogy a többiek melyiket választják.

Overdose futamának legnagyobb esélyese, az Ausztráliából érkező Star Witness trénere például arról beszélt, hogy lovát mindkettőben szeretné indítani, ami ugyan nem példa nélküli, de nem is túl gyakori. Ugyanis mindössze négy nap van az 1000 méteres King’s Stand Stakes és az 1200-as Golden Jubilee Stakes között, és talán az sem mindegy, hogy egy ló angol tréningből, pihenten érkezik a Royal Ascotra, vagy a földgolyó túlsó feléről.

A Haydock Parkban nyerő Sole Power trénere elmondta, hogy lova számára megterhelő volt a verseny, de készülnek a King’s Standre, majd hozzátette, hogy azért számukra sokkal fontosabb a jó szereplés az augusztusi yorki Nunthorpe Stakesben, amit mindenki értsen, ahogy akar.

Borderlescottról az a hír járja, hogy kisebb sérüléssel bajlódik, ami vagy hátráltatja a felkészülését, vagy nem.

A bukmékereknél ötödik esély Astophysical Jet trénere arról számolt be, hogy lova vírusfertőzésen esett át, de készül Ascotra. Ahol ezek szerint vagy indul, vagy nem.

A bukiknál harmadik esély Lady of the Desert trénere pedig egy interjúban kijelentette, hogy ő inkább a szombati Golden Jubilee Stakesben indítaná a lovat. Mi pedig tudjuk, hogy erről majd a tulajdonos dönt, és mivel a ló még a keddi King’s Stand Stakes nevezési listáján is szerepel, akár azt is választhatja.

Forrás: PannoniaOverdose.hu