A PannoniaOverdose.hu most viszont egy másik lehetséges verziót is felvet.

A Kincsem Parkban a lovak kétezer méteres ellipszis alakú pályán futnak, a célegyenesnek nevezett alsó részébe csatlakozik be az egyenes pálya, melynek teljes hossza 1300 méter.

Erről indult Overdose futama is.

A két pályának már azért sem azonos a minősége, mert a lovak eltérő mértékben veszik igénybe, továbbá a körpálya újabb, a pályarekonstrukció során alakították ki, s ezáltal más talajszerkezetű (a mellékelt műholdkép egy szárazabb időszakban készült).

Már korábban is említettük, hogy Dózi 400 méterrel a start után megtorpant az egyenes- és a körpálya ívének találkozásánál, ám akkor még nem kötöttük össze a tavalyi és az idei esetet. Mikóczy Zoltán ma elmondta a PannoniaOverdose.hu-nak, hogy Overdose megtorpanásának oka pont a patkó elvesztése volt.

Szinte ugyanott történt, ahol tavaly, amikor féltávnál, azaz 500 méterrel a start után esett le róla a patkó, de a felvételeken látszott, hogy az már korábban meglazult, majd egy darabig még kifordulva lógott a jobb első lábán, így vélhetően ugyanúgy az eltérő talajú pályaívek találkozásánál lazulhatott meg.

Fotó: PannoniaOverdose.hu

Fotó: PannoniaOverdose.hu

Fotó: PannoniaOverdose.hu

Stuart Packham kovács hétfő reggel új patkót ragasztott Overdose jobb első lábára, a patkolás Mikóczy Zoltán tájékoztatása szerint rendben zajlott, jól sikerült.

------------------------------------------

Overdose 10 hosszas győzelme videón

A kommentátor Pécsi István.

Forrás: PannoniaOverdose.hu