----------------------------------------

Overdose könnyű győzelemmel örvendeztette meg a hazai közönséget

Racing Post - 2010.08.15.
Neil Clark

Kincsem Park, Budapest: Bestens – Pannonia Életbiztosító Díj (Listed) 5 furlong (1000 méter)

A szenzációs sprinter, Overdose (Jozef Roszival / Gary Hind) veretlenségi sorozata vasárnap Budapesten a Kincsem Parkban már 14 győzelemre nőtt.

A lelkes hazai közönség előtt a „budapesti puskagolyó’ megsemmisítő, tíz hosszas vereséget mért ellenfeleire az 5 furlongos (1000 méteres) Listed kategóriájú versenyben, és a súlyos patasérülést követő 15 hónapos kihagyás után immár második alkalommal hagyta el győztesen a pályát.

Miután a múlt hónapban pozsonyi visszatérésekor csupán fél hosszal tudott nyerni, hazai pályán Overdose a Csehországban élő veterán angol zsokéval, Gary Hinddal a hátán most ismét ellenmondást nem tűrően versenyzett.

Starborough ötéves fia meglehetősen jó, 56,4-es időt futott, könnyedén távolozva a második Spinning Crystallt.

Mikóczy Zoltán tulajdonos örömét fejezte ki a győzelem felett, és megerősítette, hogy Overdose augusztus 29-én ott lesz Baden-Badenben a Group 2-es Goldene Peitsche versenyen, amit két ével korábban már megnyert.

„Ma két fontos kritérium teljesült” – mondta kitörő örömmel a tulajdonos. „Az egyik, hogy Overdose több mint öt hosszal nyert. A második pedig, hogy az idő 56 másodperc körül volt. Feltéve tehát, hogy a következő napokban nem lesz semmilyen probléma, Overdose elindul Németországba.”

Hind szerint Overdose egyértelműen sokat javult pozsonyi visszatérése óta. „Már a starttól kezdve jobban mozgott. Tekintettel a pálya minőségére, nagyon jó időt futott. Overdose egy kivételes ló, és a mai nap is különleges volt, egy nagyon boldog befejezéssel. Én csupán a nagy lánc egyik kis fogaskereke vagyok, de igen jó érzés a részese lenni. Bármennyi pénze lehet az embernek, az ilyen pillanatokat, mint a mai, soha nem lehet megvásárolni.”

----------------------------------------

Overdose lába rendben van, miután könnyű győzelme során elveszítette egyik patkóját

Racing Post - 2010.08.16.
David Conolly-Smith

Overdose, aki vasárnap a 15 hónapos kihagyás után 10 hosszas győzelemmel folytatta a visszatérését, a futam után jó egészségnek örvend, annak ellenére, hogy verseny közben elveszítette egyik patkóját a Kincsem Parkban. A szenzációs magyar sprintert – akinek láb-problémái hosszú időre nyúlnak vissza – Amanda Perrett és Nick Gifford trénerek patkolókovácsa, Stuart Packham vizsgálta meg, aki kizárólag ezért utazott vasárnap Budapestre.

Packham így nyilatkozott: „Újrapatkoltam Overdose-t, és a patái most teljesen rendben vannak. Semmi problémát nem látok e tekintetben.”

Overdose tizennégy egymás követő győzelem után áll majd rajthoz augusztus 29-én Baden-Badenben a Group 2-es Goldene Peitschében.

Forrás: PannoniaOverdose.hu