A vasárnapi vk-fordulóban a negyedikként induló, csapatban négyszeres világbajnok de Ronde volt az első, aki igazán gyors menetet produkált a maraton- és akadályhajtást ötvöző pályán, amit jól érzékeltet, hogy öt másodperces időbüntetést érő verőhibája ellenére is elsőként került 130 másodperc alá (124.83 mp). A szombati bemelegítő versenyszámban ifjabb Dobrovitz József egyedüliként mutatott be két hibátlan menetet, ezúttal viszont nem tudta megismételni ezt a teljesítményt, két verőhibájával elszállt az esélye arra, hogy bekerüljön a legjobb hármat felvonultató összevetésbe.

20141130 lovas vk 02
A győztes holland Koos De Ronde az UNIQA négyesfogat-hajtó világkupa összevetésében a Papp László Sportarénában 2014. november 30-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Az egyéniben négyszeres, csapatban kilencszeres vb-aranyérmes Chardon viszont a leggyorsabb volt az első körben, csaknem két másodperccel megelőzte a vk-sorozatot 2013-ban megnyerő de Rondét. Az egy nappal korábban legjobbnak bizonyult Dobrovitz Józsefnek szintén akadt egy verőhibája, a két hollandtól emiatt több mint öt másodperccel elmaradt, de az összevetésbe így is simán került be. A három legjobb mögött a német Georg von Stein negyedik, a szabadkártyával indult ifj. Dobrovitz ötödik, a szintén német Christoph Sandmann hatodik, míg az ugyancsak szabadkártyás Osztertág Márk hetedik lett.

20141130 lovas vk 03
A második helyezett Ijsbrand Chardon az UNIQA négyesfogat-hajtó világkupa összevetésében, a Papp László Sportarénában 2014. november 30-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

20141130 lovas vk 04
A harmadik helyezett Dobrovitz József az UNIQA négyesfogat-hajtó világkupa összevetésében a Papp László Sportarénában 2014. november 30-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A második, kissé rövidített pályán már nem hibázott a vecsési hajtó, ezzel magasra tette a lécet holland riválisainak. Csakhogy de Ronde elképesztő tempóban cikázott az akadályok között, s ezt hibátlanul tette, így több mint tíz másodperces előnnyel vette át a vezetést. Ezáltal az elmúlt két budapesti versenyen győztes Chardonnak kockáztatnia kellett, s bár a pályát gyorsabban teljesítette, két verőhibája miatt végül a második helyre szorult.

A sportesemények mellett olyan világszínvonalú előadásnak is tapsolhatott a közönség, mint amilyen a francia Jean Francois Pignoné volt. A látványos és megható szabadidomítású produkció során Pignon egyetlen kényszerítőeszköz nélkül irányította lovait. A programban felléptek csikósok, huszárok, trükklovasok, és délelőtt, amikor gyerekekkel telt meg a csarnok, volt póni galoppverseny is.