Mága Zoltán hegedűművész és Mészöly Géza a Vasas NB I-es labdarugó csapatának vezetőedzője nem bízza a véletlenre a versenyt.

Domonyvölgyben a Lázár Lovasparkban – szakadó esőben, tengelyig érő sárban – elsőként edzettek. Mészöly harmadszor, Mága először startol.

A „mesterfogásokat” – az Arénában is segédkező és a biztonságra vigyázó – tizenháromszoros világbajnok Lázár-testvérek, Vilmos és Zoltán tanították.

„Figyelj oda: a hangod és a szárak irányítják a lovakat. A lényeg, hogy ráérezzetek a hajtásra és legyetek benne biztosak, hogy igen is megoldható a feladat” – bíztatta Vilmos a fogaton ülőket. Mészöly magabiztos. Mága hajtását látva a nézők nem akarták elhinni, hogy először ül a bakon...

Két művész egy fogaton, Mága és Lázár Vilmos: a hegedű és a fogathajtás utolérhetetlen művészei.

„Megtiszteltetésnek tartjuk a meghívást, örülünk, hogy ott lehetünk az Arénában. A jó hangulat, a barátság a legfontosabb!” – mondták edzés után a fehér asztal mellett.

Ám a gyakorlatokból, az érdeklődésből, a kemény edzésből arra következtettünk, hogy az eredmény messze nem mellékes számukra...

Mészöly: „Már van egy harmadik helyem, most győzni szeretnék.”

Mága: „Nekem még nincs nagy serlegem, jó lenne egyet szerezni és bízom a közönség bíztatásában is.” A finom hegedűhöz szokott kezek, hogy bírták a szártartást? „Ennyi belefér” – és már egyeztette is a következő edzés időpontját.

Ki volt az ügyesebb? Nincs jelentősége! Az edzés is, meg az Aréna különleges légköre is más és más, mondta Lázár Zoltán; és ő már csak tudja.

A nyilvános edzés

2009. november 25., Domonyvölgy Lázár Lovaspark, a sajtótájékoztató után Mága és Mészöly ott lesz - és még sokan mások...

Az Arénában várhatóan starthoz áll

Baumgartner Zsolt - a tavalyi győztes, Fábry Sándor, Horváth Károly - Charlie, Kammerer Zoltán, Mága Zoltán, Mészöly Géza, Nagy Feró, Pataki Attila, Szujó Zoltán.

A Világkupa programján: 2009. december 6., vasárnap, 12:10 óra.

Nagy verseny lesz!

Fehér Károly - Lovasvilagkupa.hu