A 10 napos rendezvénysorozaton a lovasbemutatók mellett többek között kulturális és gasztronómiai programok, népzenei és néptánc bemutatók, színi előadások, kiállítások és kézműves foglalkozások is várják az idelátogatókat Zánka egész területén a fesztivál teljes időtartama alatt.
 
2009. június 19-21.
"A" kategóriás Fogathajtó Verseny
"B" kategóriás Minősítő és Nemzetközi Verseny

2009. június 22-24.
I. Kárpát-medencei Boros- és Lovas Találkozó

2009. június 25-28.
V. Nemzeti Lovas Fesztivál

Az I. Kárpát-medencei Boros- és Lovas Találkozón (2009. június 22-24.) a Kárpát-medence egy-egy tájegysége mutatkozik be naponta, lovaival és fogataival, boraival, sajátos ízeivel, és népzenei-néptánc kultúrájával. A szakmai találkozók mellett a nagyközönség részére lovas bemutatókat, étel- és borkóstolásokat, előadásokat, népzenei koncerteket és kirakodó vásárt is szervezünk.

Az V. Nemzeti Lovas Fesztivál (2009. június 25-28.) célja a magyarság élő jelképének, a lónak bemutatása, lovas hagyományaink és a lovas kultúra szélesebb körben való megismertetése, a Balaton-felvidék természeti szépségeinek és gasztronómiájának bemutatása.

A fesztivál legfontosabb eseménye a lovas küldöttségek felvonulása. Minden megye a térségére jellemző korhű jelmezbe, vagy lovas ruházatba öltöztetett bandériummal mutatkozik be. Látványban sem lesz hiány (pusztaötös, betyárok, solymászok), továbbá bemutatkoznak a lovassport szakágai is.

A részletes programismerető megtalálható a www.zanka.hu honlapon.