Az új műsor áttekintést ad a művészeti ág klasszikus elemeiből és megidézi a magyar cirkusz nagy alakjait is az idén 60. születésnapját ünneplő MACIVA és az idén 125 éves Fővárosi Nagycirkusz tiszteletére.

A világszínvonalú produkciók között egyebek mellett tigris-, oroszlán- és elefántszámokat, magasdrót- és halálkerék-produkciót mutatnak be többek között orosz, brazil, kubai, olasz és magyar művészek.

Az esemény lovas vonatkozása, hogy a magyar Richter Flórián és Richter Edit (lásd a fenti képen) lovas számot mutatnak be a műsorban.

Circus

Az új műsorban fellép többek között Kim Kenneth dán illuzionista, a háromtagú orosz The Mednikov's csoport magaskötél számával, a dél-amerikai The Bazan Sisters egyensúlyozó produkciójával, míg a Baross Imre Artistaképző növendékeit a Duo Deszka csoport akrobatái képviselik.

Az évfordulók kapcsán a műsorok közben a magyar cirkuszművészet legendás alakjait megidéző archív összeállítást is láthat a közönség, így felelevenítik többek közt Baross Imre, Simon Tibor, Eötvös Gábor, Donnert János és Rodolfó (Gács Rezső) legendás alakját.

A 125 éves jubileum jegyében a fogadócsarnok is kiállításnak ad helyet, amelyen a Fővárosi Nagycirkusz legismertebb igazgatóinak, világhírű artistáinak és bűvészeinek portréit mutatják be.

A Fővárosi Nagycirkusz honlapja: http://www.fnc.hu/