A forgatókönyvet Bereményi Géza eredeti könyve alapján Fonyódi Tibor írta, a dramaturg Szőcs Géza költő lesz, a miniszterelnök főtanácsadója, rendezőnek pedig egy Oscar-díjas alkotót, Roger Christiant kérték fel a film producerei, hangzott el egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Losonci Gábor producer elmondta, hogy a film angol, orosz, német, amerikai és osztrák koprodukcióban készül majd el. A forgatás tervek szerint 2014. októberében kezdődik, amennyiben az időjárás is engedi, magyarországi külső, lóversenypályán forgatott jelenetek felvételével. A forgatás befejezése 2015 késő tavaszára várható.

A magyar csodalóról szóló filmet az az Oscar-díjas Roger Christian rendezi, aki többek között a Csillagok háborúja több része, illetve az Alien megvalósításában is közreműködött.

20140814 kincsem film 02

A film főbb szerepeiben olyan nemzetközileg ismert sztárok jelennek majd meg, mint Mads Mikkelsen, Martin Freeman vagy Ed Harris, de a tervek szerint feltűnik majd a vásznon egy rövid jelenet erejéig Jean-Paul Belmondo is. Magyar részről – többek között – Kamarás Iván és Weisz Fanni lesznek a produkció szereplői.

20140814 kincsem film 03

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a produkció nem vesz igénybe állami támogatást, a Magyar Nemzeti Filmalaphoz sem pályáztak, a szükséges forrásokat vállalkozók és befektetők adják össze. A tervezett produkció léptéke meghaladja a hazai a lehetőségeket, hiszen bekerülési összege meghaladhatja az egyéves, sőt akár a kétéves keretét annak, amit Magyarország ma filmre fordíthat.

A forgatókönyv Losonczi Gábor ötlete nyomán, Bereményi Géza eredeti könyvéből, Fonyódi Tibor által íródott. A film műfaját tekintve drámai thriller lesz, nem realisztikus elemekkel vegyítve. A forgatókönyv a Paramount Pictures olvasói tesztjén (amit a stúdió önállóan szervezett) - mint külföldi, nem angolszász forgatókönyv – évtizedek óta nem látott kiváló minősítést kapott.