Az olajsejkek ló- és lóversenyimádata régóta ismert, ám első ízben fordul elő, hogy az arabok nem csak futtatóként, hanem zsokéval is képviseltetik magukat a világelitben.

A korábban tevéken versenyző Ajtebi az elmúlt években folyamatosan ért fel a csúcsra, többek között győzött a Royal Ascot-on, a telivérek világbajnokságán, azaz a Breeders’ Cup-on Amerikában valamint a Dubai World Cup-on, ahol az idén a zseniális Frankie Dettori és Christophe Soumillon mögött a harmadik helyen végzett a zsokék ranglistáján.

Jelenleg Angliában él és a Godolphin istállót erősíti. Főnöke és egyben legnagyobb támogatója, Dubai uralkodója, az Egyesült Arab Emirátusok miniszterelnöke Mohamed Bin Rashid Al Maktoum sejk, a világ leggazdagabb telivér futtatója.

Ajtebi az Eclipse Racing istálló meghívására érkezett hazánkba, vasárnap hat futamban száll nyeregbe a Kincsem Parkban, többek között a klasszikusnak számító Hazafi Díjban, ahol a favorit Home Sweet Home lesz a társa.

Forrás: PannoniaOverdose.hu

Az arab sztárzsoké jelenléte ismét bizonyítja, hogy Overdose-nak köszönhetően Magyarország végleg felkerült a világ lóversenysportjának a térképére, amihez a kétszeres „Év lova” Steady As A Rock is egyre jobban hozzájárul, aki a hét végén Rómában szerzett értékes harmadik helyezést egy 1600 méteres Listed versenyben.

Forrás: PannoniaOverdose.hu